Kayseri'deki 'profesör soruşturması' ne oldu?

'Erciyes Üniversitesinde bıçak parası var. Bu yönde bilgiler geliyor' sözleriyle dikkat çeken AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, önceki yıl yaptığı açıklamada özel muayenesi olan Profesörlerle ilgili de konuşmuştu. 'Kanun var, ya içerde ya da dışarıda çalışmaları lazım' diyen Tamer, bu durumun kendisini rahatsız ettiğini söylemişti. Dönemin Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de, Tamer'in açıklamalarının ardından soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Ancak aradan geçen yaklaşık 2 yıla rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmadı.

Kayseri'deki 'profesör soruşturması' ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir süre önce "Erciyes Üniversitesinde bıçak parası var. Bu yönde bilgiler geliyor" sözleriyle dikkat çeken AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, önceki yıl yaptığı açıklamada özel muayenesi olan Profesörlerle ilgili de konuşmuştu. “Kanun var, ya içerde ya da dışarıda çalışmaları lazım” diyen Tamer, bu durumun kendisini rahatsız ettiğini söylemişti. Dönemin Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de, Tamer’in açıklamalarının ardından soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Ancak aradan geçen yaklaşık 2 yıla rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmadı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi'nde görev yapan 15 doktorun mesai saatinde kendilerine ait özel muayenelerde çalıştıklarını tespit edip, durumu rektörlüğe bildirmesi ve Rektörlüğün de soruşturma başlatması, akıllara “Peki Kayseri’deki o soruşturma ne oldu?” sorusunu akıllara getirdi.
DİYARBAKIR'DA 15 PROFESÖRLE İLGİLİ SORUŞTURMA
Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, üniversitede görev yapan 15 profesörün mesai saatinde kendilerine ait özel muayenelerde çalıştıklarını tespit etti. Bu olayın ardından söz konusu profesörlerle ilgili soruşturma başlatıldı. Bu gelişme akıllara AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’i getirdi.
“BÖYLE BİR OLAYI KABUL ETMEK MÜMKÜN! ÇOK HOŞ BİR DAVRANIŞ DEĞİL”
AK Partili Tamer, bir süre önce yaptığı açıklamada, “Maalesef  bu beni rahatsız ediyor. Hem üniversitede hem de dışarıda muayenesi olanlar var. Duyduklarım var. Böyle bir olayı kabul etmek mümkün değil. Bir insan nerde çalışıyorsa orayı benimsemeli. Çok hoş bir davranış değil. Rektör Mustafa Çalış Bey’in bu konuyla ilgili çalışmalarını biliyorum. Ona da destek olabilirim her zaman. Doğru bir şey değil.  Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde çalışma vardı, o da görevden alınınca, Bakanlığı bırakınca konu askıda kaldı. Kanun var, süre konusundaki kısıtlamayı Anayasa Mahkemesi kaldırdı. Önce bu konuda 6 ay süre verilmişti. Mahkeme o süreyi kaldırdı, ama ilgili kanun var ve o kanun devam ediyor. Ya içerde ya dışarıda çalışmaları lazım” demişti.
SAĞLIK MÜDÜRÜ “İNCELEME BAŞLATTIK” DEMİŞTİ
Tamer’in bu yönde yaptığı açıklamaların ardından dönemin Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de “harekete geçtiklerin ve inceleme başlattıklarını” belirtmişti. 
KAYSERİ’DE SON DURUM NE?
Bu açıklamaların ardından onca ay geçti, ancak bir adım atılıp atılmadığı ise merak konusu oldu. Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, üniversitede görev yapan 15 profesörün mesai saatinde kendilerine ait özel muayenelerde çalıştıklarını tespit etmesi ve olayla ilgili adı geçen profesörler hakkında soruşturma başlatılması, akıllara “Kayseri’deki soruşturma ne oldu? sorusunu getirdi.
 

Tamer'den,O profesörlerle ilgili açıklama: Beni rahatsız ediyor! Hoş bir şey değil! Haberin detayları için TIKLAYIN
 

 

Sağlık Müdürü: O kişiler hakkında inceleme başlatıldı! Haberin detayları için TIKLAYIN