Memur ve emekli maaş oranları belli oldu!

TÜİK tarafından açıklanan yılın son enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli zammı için kritik olan 6 aylık enflasyon da belli oldu. Buna göre, memur ve emeklilerin refah payı eklenerek yüzde 25 zam alacağını açıklandı. 

Memur ve emekli maaş oranları belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Enflasyon verisinin açıklanmasıyla, memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın son enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli zammı için kritik olan 6 aylık enflasyon da belli oldu. TÜİK, enflasyonun aralıkta TÜFE'de yüzde 1,18 arttığını, 2022'nin tamamında yüzde 64,27 olarak gerçekleştiğini açıkladı. TÜİK'e göre, son 6 aylık enflasyon yüzde 15,40 oldu.
Memur ve emekli maaş oranları belli oldu!TÜİK'in açıkladığı rakamların ardından memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak.Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilerin refah payı eklenerek yüzde 25 zam alacağını açıkladı.  Yani memur ve memur emeklileri 8,52, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 9,60 puan ek zam alacak.