Kayseri'de Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken, 2024 yılında fiyatlar ne kadar olacak? Üst üste gelen zamlardan sonra zor bur bayram vatandaşı beklerken, fiyatlar büyük bir merakla araştırılıyor. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde...

Kayseri'de Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, vatandaşı kurban telaşı sardı.

Üst üste gelen zamlardan dolayı vatandaş, şimdiden kurban fiyatlarının ne kadar olacağını merakla araştırıyor. 2024 yılında kurban fiyatlarının küçükbaş için 10 Bin TL ila 15 Bin TL arasında olması bekleniyor. Diğer yandan büyükbaş kurbanlık için de fiyatlar cep yakıyor. 7 kişilik büyükbaş kurbanlıklar için de fiyatların 100 Bin TL’den başlaması konuşuluyor. Kurban fiyatlarının yanı sıra kesim fiyatlarında da artış söz konusu. Küçükbaş hayvanlar için kesim fiyatlarının 500 TL ile 750 TL arasında olacağı öğrenilirken, büyükbaş hayvanlar içinse bu fiyatın 2 bin TL ile 2 bin 500 TL arasında olmasına kesin gözle bakılıyor. Geçtiğimiz yıl 12 Bin TL'den büyükbaş hayvan hissesine giren vatandaşın, bu yıl ise ortalama 20 Bin ila 25 Bin Tl arasında para ödemesi bekleniyor. 

Kayseri'de Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

2023 yılında fiyatlar ne durumdaydı?

2023 Kurban Bayramı’nda küçükbaş kurbanlıklar 5 Bin TL’den başlayıp, 10 Bin TL arasında satılıyordu. Yine geçtiğimiz yıl büyükbaş kurbanlıklar 75 Bin TL’den 90 Bin TL arasında yapılan pazarlıklarla satışı gerçekleşmişti. Asgari ücretin zamlanması, bununla birlikte yem ve maliyet giderlerinin artmasından dolayı bu yıl vatandaşı zor bir bayram bekliyor.

Bağlamış, geçen yıl döviz dalgalanmasından dolayı fiyatların değişmeyeceğini açıklamıştı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 2023 yılında Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık ve kesim fiyatlarıyla ilgili olarak, döviz kurlarındaki dalgalanmanın kurbanlık fiyatlarını etkilemeyeceğini belirterek, 'Şu anda bizim besi çiftliklerinde olan üretimlerimiz yaklaşık 8-10 ay önce üretmeye başladığımız hayvanlar. Vatandaşlarımız belirlediğimiz fiyat üzerinden satış yapacaklar. Bunun üzerine dövizden kaynaklı bir artış olmayacak’ ifadelerini kullanmışı. Bakalım bu yıl nasıl bir açıklama yapılacak?

Kayseri'de Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?