Bir zamda ete geldi!

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin haftalık raporlara göre dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarında son bir haftada belirgin bir yükseliş görüldü. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bir zamda ete geldi!

Kurban Bayramı'na yaklaşırken, karkas et kesim fiyatlarında önemli bir artış yaşandı. Dar gelirli vatandaşlar ekonomik olarak zor günler geçiriken bir zam haberide kırmızı etten geldi. Maliyetlerin artış sebebiyle kırmızı ette zam geldi. Dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarında son bir haftada belirgin bir yükseliş görüldü. Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin internet sitesindeki verilere göre, İç Anadolu Bölgesinde dana karkas etinin kilogram fiyatı 6 lira 40 kuruş, kuzu karkas etinin kilogram fiyatı ise 16 lira 30 kuruş arttı.

Bir zamda ete geldi!

Haftalık raporlara göre, İç Anadolu Bölgesi'nde, yağsız dana ve yağsız kuzu fiyatlarında da yükseliş kaydedildi. Dana bıçak yağsız kilogram fiyatı 325,10 TL'den 331.50 TL'ye çıkarken, kuzu bıçak yağsız kilogram fiyatı 385,30 TL'den 401.60 TL'ye yükseldi. Bölge genelinde ise dana bıçak yağsız kilogram fiyatı 308,66 TL'den 324.14 TL'ye, kuzu bıçak yağsız kilogram fiyatı ise 357,40 TL'den 384.23 TL'ye çıktı.

Bir zamda ete geldi!