Kayseri'de 'hızlı trenin hikayesini' yazdı!

Birbirinden usta kalemler yazılarını Kayseri Olay Gazetesi okurları için yazıyor. Siyasetten spora gündemden ekonomiye usta gazeteciler siz kıymetli okuyucularımız için Kayseri ile ilgili ne varsa köşe yazılarında sizlerle buluşturuyor. Kayseri Olay Gazetesi için yazan usta isimlerden birisi Gazeteci Hamdi Altuntaş oldu. Altuntaş, okurlarına ilk yazısında hangi konudan bahsetti?

Kayseri'de 'hızlı trenin hikayesini' yazdı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de adından söz ettirmiş, yaptığı haberlerle gündem olmuş birbirinden önemli isimler artık Kayseri Olay Gazetesi’nde buluşuyor. Usta isimler Kayseri ile ilgili ne varsa hepsine köşe yazılarında yer veriyor. Kayseri Olay Gazetesi’ne yeni katılan isimlerden bir tanesi de Gazeteci Hamdi Altuntaş oldu. 

Hamdi Altuntaş, ilk yazısını ‘Hızlı tren, Konfüçyüs ve Parkinson’ başlığı ile sundu.
Altuntaş sözlerine, “Kayseri Olay ailesine ve okurlarına selam eder büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.” diyerek başladı.

Altuntaş, ilk yazısında yıllardır Kayserililerin hevesle beklediği hızlı tren konusunu kaleme aldı. Altuntaş, “Hem Kayseri- Ankara Hızlı Tren Hattı’nın ne zaman ve nasıl gündeme geldiğini hatırlatmaya çalışacağım hem de bu projeyi ilk kez Kayseri gündemine birlikte getirdiğimiz Rahmetli Meslektaşım Veli Altınkaya’yı hatırlamamıza vesile olacağım.” dedi.
Konunun ilk 2007 yılında gündeme geldiğini söyleyen Altuntaş, “2007 yılından bu yana İl Başkanı, Belediye Başkanı, Milletvekili, Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı; Kayseri Hattı ile ilgili sözler vermedi mi? Siyaseten bir konsensüs sağlanmasına rağmen aradan 15 yıl geçti, sözden eyleme geçilemedi. ‘Kayseri Hattı, Sivas Hattı ile eş zamanlı açılacak’ dendi; ama gerçekleşmedi.” ifadelerini kullandı.

Altuntaş, yazısına, “Kayseri, sadece hızlı tren hattı için değil; hak ettiği başka projeler için de bürokraside etkin olmak zorundadır.” diye devam etti. 
Yazısının sonlarına doğru Kayseri Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı 2021 yılında koronavirüsten hayatını kaybeden Veli Altınkaya’yı andı. ‘Keşke sözler tutulabilseydi’ diyen Altuntaş, “Veli Ağabey göremedi. Bakalım biz görebilecek miyiz?” sorusunu yöneltti. 

ALTUNTAŞ'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN