Kayseri'de büyük FETÖ operasyonları olacak

Milli İstihbarat Teşkilatı 'Garson' kod adlı gizli tanığın 2017 yılında teslim ettiği SD karttaki şifreleri çözdü. Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre yapılan çalışma sonucu, FETÖ'nün 16 yıllık istihbarat arşivi ele geçirildi ve 320 bin kişi deşifre oldu. Elde edilen bilgiler ışığında Türkiye genelinde dev bir operasyon başlatılacağı öne sürülürken, bu operasyonun Kayseri'yi nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Kayseri'de büyük FETÖ operasyonları olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasının başındaki isimlerin sekretaryasında görev aldığı belirtilen ‘Garson’ kod adlı gizli tanık, 2017 yılında bir cep telefonu ve iki SD kart verip itirafçı olmuştu. SD kartın yüzle 30’luk bölümü açılarak FETÖ’nün emniyetteki yapılanması çözülürken; şifreli kartın yüzde 70’lik kısmına ulaşılamamıştı. Sabah Gazetesi’nde Harun Turan’ın haberi göre MİT, 6 yıllık bir çalışmanın sonunda SD karttaki çözülemeyen bilgileri de çözüme kavuşturdu. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre;  “FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasının başındaki isimlerin sekretaryasında görev aldığı belirtilen ‘Garson’ kod adlı gizli tanık, 2017 yılında bir cep telefonu ve iki SD kart verip itirafçı olmuştu. SD kartların yüzde 30'luk bölümü açılıp Emniyetteki FETÖ yapılanmasının bir bölümü çözülürken, kartların yüzde 70 kısmı ise özel programlarla şifrelendiği için açılamamıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 6 yıl süren çalışmanın ardından SD karttaki tüm şifreler çözülerek veriler açığa çıkarıldı.
2017 yılında Fetullahçı Terör örgütünün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasında üst düzey örgüt yöneticilerinin sekreteryasında görev aldığını belirten bir kişi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek "Garson" adıyla Tanık Koruma Kanunu prosedürü uygulanarak ‘gizli tanık’ yapıldı. Örgüt üyesi, o dönem savcılığa bir cep telefonu ile iki ayrı SD kartta teslim etti. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı çalışan tüm personelin çeşitli kodlar verilerek haklarındaki bilgilerin tespit ve kayıt altına alındığı "Güncel Lise Kitabı" başlıklı dosyada Garson tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi. O dönem yapılan çalışmalarda SD kartların yüzde 30'luk bölümü açıldıktan sonra deşifre edilen 4 bin 700 FETÖ üyesine Türkiye genelinde operasyonlar yapıldı.
Garson kod adlı gizli tanığın verdiği özel programlarla şifrelenen SD kartların yüzde yüzde 70'lik kısmı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 7 yıl süren çalışmalarıyla açıldı. Çözülen SD kartlardan örgütün 55 bin farklı dosya halindeki tuttuğu 2000 ile 2016 yılları arasındaki 16 yıllık dev arşivi çıktı.
Emniyet Teşkilatında 16 yıl içerisinde görev yapan 320 bin rütbeli ve polis memurlarına ait bilgiler yer aldığı SD kartlarda tüm personele verilen kodlar, onlarla ilgilenen mahrem abilerin isimleri, katalog evlilikleri ve özel notlar adı altında kişiyle ilgili veriler bulundu.
Veriler arasında polislerin değişen kodları ile yeni-eski mahrem imamlarına ait bilgiler de ele geçirildi.
SD karttan çıkan çok önemli veriler, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'na gönderildi.”
Söz konusu haberde Türkiye genelinde dev bir operasyon için düğmeye basıldığı sinyalleri verilirken, operasyonun ilk hedefinin halen kamuda aktif olarak görev yapan örgütün mahrem imamları olduğu öne sürüldü. Olası operasyonun Kayseri’yi nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu.