Görüntülerin adresi Kayseri! Vali Çiçek paylaştı…

Kayseri'ye geldiği günden bu yana özellikle turizme verdiği önem ile dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek'in turizme kazandırdığı yeni adres belli oldu. Çiçek bakın nereyi paylaştı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Görüntülerin adresi Kayseri! Vali Çiçek paylaştı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Olay haber merkezi olarak Kayseri’nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte o noktalardan birisi daha... Görüntüleri ise Kayseri Valisi Gökmen Çiçek paylaştı. Kayseri’ye geldiği ilk günden bugüne kadar turizm için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Vali Çiçek yine önemli bir adım attı. Vali Çiçek, Erdemli Vadisi, “Burası muhteşem oldu! dedi.Görüntülerin adresi Kayseri! Vali Çiçek paylaştı…Vali Çiçek geçtiğimiz günlerde Erdemli Vadisi’ne gitmiş ve çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Burasıda Erdemli vadisi... Turizme kazandırma çalışmaları  tüm hızıyla sürüyor... Muhteşem bir vadi,inanılmaz bir tarih ... Herkesi Yeşilhisar ilçemizde bulunan bu muhteşem vadiyi görmeye davet ediyoruz..." ifadelerini kullanmıştı. 

Çalışmalar tamamlandı, Erdemli Vadisi turizme kazandırıldı. İlk haberi yine Vali Çiçek paylaştı. Çiçek paylaşımda, “Erdemli vadisi çok güzel oldu...” dedi. Görüntülerin adresi Kayseri! Vali Çiçek paylaştı…Erdemli Vadisi hakkında:
Erdemli Vadisi Kayseri’ye 65 kilometre Yeşilhisar ilçesine ise 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yeşilhisar ilçesi Erdemli Köyü sınırlarında bulunan Erdemli Vadisi, Erciyes Dağı'nın aktif bir volkan iken püskürttü lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşan kanyon şekilli bir vadidir.Görüntülerin adresi Kayseri! Vali Çiçek paylaştı…Vadide 11 kilise bulunuyor
Erdemli Köyü'nde bulunan, Erdemli Vadi‘sinde göz kamaştırıcı bir tabiat içerisinde manastır, kilise ve kaya mekanlar bulunmaktadır. Erdemli Vadisi’nin yaklaşık uzunluğu 10 kilometredir. Erdemli Vadisi boyunca uzanan yerleşim alanında duvar resimleri içeren on bir kilise yer almaktadır. Bu kiliseler; Kilise Camisi, H. Eustathios Kilisesi, H. Nikolaos Kilisesi ve Şapeli, Mikhael Kilisesi, Oniki Havari Kilisesi, Kırk Martir Kilisesi, Tek Nefli Kilise, Saray Manastırı Kilisesi ile Ayı Kilisesi'dir. 

Görüntülerin adresi Kayseri! Vali Çiçek paylaştı…Duvar resimlerinde İncil, Tevrat konulu sahneler işlenmiş. Ayrıca bitkisel ve geometrik bazı süslemeler ile birlikte aziz, azize, martir, piskopos, melek, havari gibi tek figürler de resimlenmiştir. Yapılar mimari ile birlikte duvar resimlerinin üslup, ikonografik ve kilise içindeki dağılım özelliklerine göre 10 - 13'üncü yüzyıllar arasına tarihlenebilmektedir.Görüntülerin adresi Kayseri! Vali Çiçek paylaştı…