3 şirket işleme başlayacak 1 şirket ise talep toplayacak

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü 8.403 puan ile rekor kırarak haftaya başlayan Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde haftalık kapanış nasıl oldu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

3 şirket işleme başlayacak 1 şirket ise talep toplayacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de borsa yatırımcılarının merak ile takp ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 11 Eylül Pazartesi 8.385 puan ile başladığı haftanın son işlem günü olan 15 Eylül Cuma gününü yüzde - 1,93 değer kaybederek 7.961 puanda tamamladı. Hafta boyunca psikolojik sınır diye tabir edilen 8.000 puan üzerinde kalmaya çalışan Borsa İstanbul BİST 100 endeksi en düşük 7.797 puanı ve en yüksek 8.403 puanı gördü. Borsa İstanbul BİST 100 endeksi 11 Eylül Pazartesi günü 8.403 puan ile tüm zamanların en yüksek puan rekorunu da kırmış olduğu haftada psikolojik sınır olan 8.000 puan altında kapanış yaptı.

Borsa İstanbul’da 15 Eylül Cuma günü en çok gerileyen sektörler sigorta, ulaşım ve iletişim olurken bankacılık sektörü ise artıda kalarak pozitif ayrışan sektör oldu.

BIST 100’de cuma günü kazandıran 5 hisse şu şekilde sıralandı: BRSAN, ODAS, BRYAT, HALKB, BERA
BIST 100’de cuma günü en çok kaybettiren hisseler ise: TAVHL, PGSUS, THYAO, ASUZU, GUBRF olarak sıralandı.

Gectiğimiz haftalarda halka arzı açıklanan şirketler Reeder Teknoloji San. ve Tic. A.Ş., Hat-San Gemi İnşaa Bakım Onarım Deniz Nakliyat San. ve Tic. A.Ş., Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. önümüzdeki hafta borsada işleme başlaması beklenirken, (Simit Sarayı) Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. ise 21 - 22 Eylül 2023 tarihleri arasında talep toplayacak. Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat San. A.Ş. ve Tarkim Bitki Koruma San. ve Tic. A.Ş. borsada işlem görmeye başladı.