Erciyes Üniversitesi çalışanlarından yönetime tepki!

Erciyes Üniversitesi çalışanlarından yönetime sözleşme tepkisi… Erciyes Üniversitesi yönetiminin prosedürleri bahane ederek 10 Mayıs'ta imzalanan kamu çerçeve protokolünü hayata geçirmediğini belirterek rektörlük önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına basın açıklama yapan Türk-İş İl Temsilcisi İdris Güven, 'Buradan işçinin bayramını sıkıntıya düşüren Erciyes Üniversitesi yönetiminin kurban bayramını kutluyorum, bu bayram sadece onlara bayram işçiye zulüm işçiye hüsran…' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi tarafından hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erciyes Üniversitesi çalışanlarından yönetime tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Abdullah Gül ve Kayseri Üniversitesi çalışanlarının imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü’nü hayata geçirdiğini belirten Erciyes Üniversitesi çalışanları rektörlük önünde basın açıklaması yaparak, Üniversite yönetimini protesto etti.

Alkışlarla üniversite yönetimini protesto eden Erciyes Üniversitesi çalışanları adına basın açıklaması yapan Türk-İş Kayseri İl temsilcisi, Koop-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Güven, “Öncelikle bilim yuvası ve araştırma hastanesi olan ve ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri olarak gösterilen Erciyes Üniversitesi’nde yönetimin  emekçilere ve ailelerine yaptığı haksızlıklardan dolayı bu basın açıklamasını yapmak, inanın bizleri fazlası ile üzmektedir. Ancak kendileri haklarını günün de ve zamanın da kuruşu kuruşuna alırken emekçinin alın teri kurumadan onların da hakkını ödemek zorunda olduklarını anlatmamız haklarınızı aramamız gerekiyordu.

Erciyes üniversitesi ile sendikalarımız Koop-iş ve Türkiye Sağlık-İş Sendikası arasında yıllardır toplu sözleşme imzalanmaktadır. 10 Mayıs tarihinde imzalanan kamu çerçeve protokolü kapsamında Erciyes Üniversitesi ve sendikalarımız arasında ek protokol imzalanarak yürürlüğe girmesi gerekmektedir.
Kamu çerçeve imzalandığı süreçten itibaren tüm diyalog ve anlaşma yolları denenmiştir, anlamsız uygulamalar prosedürler bahane edilerek imza atmamak adına süreç uzatılmaktadır.”

Bu bayram sadece onlara bayram işçiye zulüm işçiye hüsran
Üniversite yönetiminin bayram öncesi sözleşmeyi imzalayacağını söyleyerek çalışanları umutlandırdığını ancak sürekli prosedürler dayatarak zaman kazanmaya çalıştığını belirten Güven açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yönetim sözleşmeyi bayram öncesi imzalayıp, çalışan işçilerimize bayrama yetiştireceğiz ödemelerini yapacağız gibi sürekli yanlış bilgiler verip umutlandırmıştır. Anlaşma yapılmasın diye sanki zaman kazanmak adına sürekli prosedürler dayatılmıştır.
Kayserimizde bulunan Abdullah Gül Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi aynı protokolü hassasiyet göstererek zamanında imzalamıştır ve işçisini bayramda mağdur etmeyerek çifte bayram yaşatmıştır. Erciyes üniversitesi 2000 personelini bayramda mağdur etmekten çekinmemiş yüz üstü bırakmıştır.
Ne yapılmak isteniyor, amaçları nedir bilemiyoruz, sürekli farklı bahane ve gerekçelerle karşılaşmaktayız. Ülkemizdeki TÜHİS’e üye iş yerleri teker teker anlaşmalarını yapmıştır. Sayın cumhurbaşkanımızın onayladığı çalışma bakanımızın imza attığı evrakta ne aranıyor, devletimizin işçilerimize verdiği bu hakların olduğu sözleşme imzalanmakta niye diretiliyor. Süreç neden bahanelerle uzatılmak isteniyor biz anlam veremiyoruz. İçinizde cumhurbaşkanımızın, çalışma bakanımızın ve konfederasyonumuzun imzaladığı sözleşmenin evrakını bir buçuk aydır inceleyen Erciyes Üniversitesi yönetiminin ne yapmak istediğini anlayan varsa bize bir anlatsın. 

Bizlerin sendikalar olarak üniversite yönetiminden temennimiz bu haksızlığın giderilmesi, üyelerimizin haklarına bir an önce kavuşmasının sağlanması ve protokolün bir an önce imzalanarak işçi kardeşlerimizin haklarını ivedilikle almasıdır. Aksi halde sendikalarımız üyelerimizin haklarını almak için kanunun gerektirdiği gibi yasal yollara başvuracaktır. 

Buradan işçinin bayramını sıkıntıya düşüren Erciyes Üniversitesi yönetiminin kurban bayramını kutluyorum, bu bayram sadece onlara bayram işçiye zulüm işçiye hüsran…”