Bünyan'da hasar tespit çalışmaları

Kayseri'de son zamanlarda etkili olan sağanağın bıraktığı hasarlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kapsam sel ve dolu yağışlarda etkilenen Bünyan'da zarar gören ekili alanlarda inceleme başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bünyan'da hasar tespit çalışmaları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin merkez ve ilçelerde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Sadece yağış sırasında değil sonrasında ortaya çıkardığı hasarlar vatandaşları mağdur ediyor. Özellikle ilçelerde etkili olan sağanak barajlarda su seviyesini yükseltirken tarım alanlarına zarar veriyor. 

Bünyan'da hasar tespit çalışmaları

Geçtiğimiz hafta Bünyan ilçesinde sağanak nedeni ile bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmıştı. Su birikintilerinin oluştuğu yollarda trafikte aksamlar yaşanmıştı. Sağanaktan etkilenen bölgelerde Bünyan Belediyesi itfaiye ekipleri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) ekipleri çalışmalar yapmıştı. Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun da çalışmaları yerinde incelemişti. 

Bünyan'da hasar tespit çalışmalarıTüm bunların ardından yağışın sadece ev ve iş yerlerine değil tarım alanlarına da zarar verdiği ortaya çıktı. Bu kapsamda Kayseri İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, Bünyan ilçe müdürleri ile birlikte Bünyan’da meydana gelen sel ve dolu afeti sonrası zarar gören ekili alanları kontrol etti. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktarıldı. 

Bünyan'da hasar tespit çalışmaları