'En iyisi şartlarda bir çadır, yoksa dört tane direk dikiyorlar'

Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Yalçın, 'Tarım Anneleri Ev'leniyor Projesi' kapsamında tarım işçileri için konteynerlerden oluşturulan yaşam alanlarının detaylarını Olay Türk TV'de yayınlanan Yüz Yüze programında açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'En iyisi şartlarda bir çadır, yoksa dört tane direk dikiyorlar'

Talas Belediye Başkanı Msutafa Yalçın Güneydoğu bölgesindeki şehirlerden gelen mevsimlik işçiler için oluşturulan konteyner alanlar hakkında bilgiler verdi.

'En iyisi şartlarda bir çadır, yoksa dört tane direk dikiyorlar'

Patates ve fasulye gibi ürünlerin hasat zamanında ilimize Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelerek çalışan mevsimlik işçiler için Talas Belediyesi tarafından Alaybeyli Mahallesi girişinde bulunan 3 bin 500 metrekarelik alanda konteynerlardan yaşam alanları oluşturulmuş, yaşam alanları sahip olduğu imkanlarla tarım işçilerinin yaşamını kolaylaştırmıştı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarım işçileri için oluşturulan yaşam alanlarını Olay Türk TV’de katıldığı Yüz Yüze programında Gazeteci Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan'a anlattı. 

'En iyisi şartlarda bir çadır, yoksa dört tane direk dikiyorlar'

Başkan Yalçın: “Yüreğirli Köyü'nde ve bir köyümüz daha var. O da biraz daha Yüreğirli'den küçük. O köylerin ikisinde daha çok da Yüreğir'le de sulu arazi olduğu için mevsim sonu yaz bitip de güz gelirken fasulye, patates daha çok hasadını yapmaya Urfa tarafından Güneydoğu’dan aileler geliyor. Bu aileri Yeşilhisar yolu boyunca daha çok görmüşsünüzdür. Varsa en iyisi şartlarda bir çadır, yoksa dört tane direk dikiyorlar ona bir çarşaf gibi bir şey atıp yatak odası, mutfak, oturma hepsi ora. Çoluk çocuk çalışıyorlar, bir de bir kulübe yapmışlar kenara aynı hiptidai şartlarda tuvalet, banyo yok, anlatabiliyor muyum? Affedersiniz gayri insani şartlarda mevsimlik tarım işçileri. Tarım işçisi bilhassa aile hepsi de bunların.
Ya bunlar da insan, insani şartlarda yaşasınlar diye 30 tane evden oluşan konteyner kent kurduk. 30 tane, 5 tane de ortak bir konteynerde bu çamaşır makinesi. Bunlar en fazla burada iki ay çalışırlar. Çocuklar akşama kadar tarlada çamurun içinde çalışacak, patates çıkaracağım diye. Akşam bir duş alması hakkı değil mi ya? Bu konteynerin içinde duş var, mutfak var, tüp gaz var. Ondan sonra yataklar var, ranza var” dedi.