Dört gözle beklenen haber geldi! Teklif Meclis'ten geçti

Emeklilerin merakla beklediği haber geldi. Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dört gözle beklenen haber geldi! Teklif Meclis'ten geçti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de de çalışan emeklilerin heyecanla beklediği haber geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren 55. Maddesi kabul edildi. 

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Tekliften, verilen önergenin kabul edilmesiyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) görev yapan idarecilere ve meslek personeline, mevzuatında öngörülen ücret tavanlarına tabi olmaksızın ek tazminat ödemesine yönelik madde, tekliften çıkarıldı.

Teklifin, çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesine ilişkin 55. maddesi kabul edildi.

Erdoğan açıklamıştı

Hükümet ilk başta sadece çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapma kararı almıştı. Daha sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı; “Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan Emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması, şahsen bizim de içimize sinmeyen bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdur. Bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimiz de bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gereken düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdik. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kurlu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 680 bin emeklilerimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız”