Mutlaka gidin! Gündüzü başka gecesi bambaşka güzel

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek müjdeli haberi paylaştı. Vali Çiçek Kayseri'nin en önemli turistik yerlerinden olan o noktada çalışmaların tamamlandığını söyledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Mutlaka gidin! Gündüzü başka gecesi bambaşka güzel
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Dağı’nın büyüleyici manzaraları eşliğinde keşfe çıkabileceğiniz Kayseri, İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti, aynı zamanda önemli bir sanayi ve ticaret merkezi. Doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi ve kültürel yapısı ile Kayseri adından sıkça söz ettiriyor. İçinde bulundurduğu güzellikler Kayseri yerli ve yabancı turistlere adeta görsel şölen sunuyor. O güzelliklerden birisi olan Soğan Vadisi artık geceleri de başka güzel… Özellikle sıcak hava balonları ile ziyaretçilerine eşsiz deneyim yaşatan Soğanlı'da bakın ne yapıldı?

Yepyeni atmosferi ile ziyaretçilerini büyüleyecek

Sevindiren haberi Kayseri’ye geldiği ilk günden beri turizm çalışmalarına özel önem veren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, paylaştı. Günün her saatinde ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatmaya hazırlanan Soğanlı Vadisi için Vali Çiçek, “Soğanlı Vadisi artık akşamları bambaşka bir çehreye bürünüyor. Soğanlı Vadisi’nin gece aydınlatılması çalışmalarımızın tamamlanmasıyla eşsiz tarihi dokuya sahip olan vadi artık akşamları da gezilip görülebilen bir yapıya kavuştu. Gündüzü bir başka güzel gecesi ise tek kelime ile büyüleyici.” dedi.

Yepyeni atmosferi ile ziyaretçilerini büyüleyecek

Tarihin gizemli izlerini taşıyan Soğanlı Vadisi, geceleyin yeni bir görünüme büründü. Yapılan gece aydınlatma çalışmalarıyla vadideki eşsiz tarihi atmosfer, artık akşam saatlerinde de ziyaretçilerini kendine çekecek. Gündüz görüntüsü ile ziyaretçilerini büyüleyen Soğanlı Vadisi, gece görüntüsü ile de kendine hayran bırakacak. 

Yepyeni atmosferi ile ziyaretçilerini büyüleyecek

Soğanlı Vadisi hakkında

Kayserinin turizm vitrinini süsleyen tarihi mekanlardan biri olan Soğanlı Vadisi, ilginç coğrafi yapısının yanı sıra, Hıristiyanlık alemi için son derece önem arz eden kiliseleriyle ünlüdür. Kapadokya bölgesinin doğusuna, Kayseri il merkezinin güneybatısına konumlanan Soğanlı, Yeşilhisar ilçesine 10 kilometre uzaklıktadır. Milyonlarca yıl önce Erciyes ve Hasan Dağı volkanlarından fışkıran lav ve küllerin soğuması sonucu ilginç yeryüzü şekillerinin meydana geldiği Kapadokya bölgesi, derin tüf vadileri, peribacaları ve insanlığa mesken olmuş kaya yerleşimleriyle biliniyor. Kapadokya’nın önemli bir parçası olan Soğanlı Vadisi, tüm bu özellikleriyle önemli bir turizm merkezi konumunda.

Yepyeni atmosferi ile ziyaretçilerini büyüleyecek

Akköy Baraj Gölü’nden başlayarak uzanan vadi içerisinde, bir zamanlar yaklaşık iki yüz kadar kilise yer alıyordu. Bir kısmında fresklerin yer aldığı bu tarihi mekanlardan özellikle Geyikli, Tahtalı (Santa Barbara), Kubbeli, Saklı, Yılanlı, Karabaş, Tokalı ve Ballık kiliseleri ziyaret edilebiliyor. Soğanlı ören yeri girişinde üç restoran ve iki pansiyon bulunuyor. Birçok bölgede olduğu gibi yöresel kültürü yansıtan bez bebekleri, Soğanlı' da da bulabilirsiniz.

Yepyeni atmosferi ile ziyaretçilerini büyüleyecek