'Bu dalganın önünde yanlışlar duramayacak'

'Bu dalganın önünde yanlışlar duramayacak'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, 38 Kent TV’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Afrin Operasyonuna destek olduklarını dile getiren Yuvalı, “Bu yara hepimizin yarası hepimizin yarası bu yaranın bir an önce sarılması gerekiyor” dedi. İYİ Parti’nin Türkiye’de bir ihtiyaçtan doğduğunu dile getiren Yuvalı, “Tabandan öyle bir dalga geliyor ki, o dalga karşısında yanlışlar,  hatalar duramayacak.”şeklinde konuştu.

 İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Tarihçi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, Zeytin Dalı harekatını desteklediklerini belirterek,  “Zeytin Dalı barış sembolüdür. Harekata güzel isim konulmuş. Bu yara hepimizin yarası ve bu yaranın bir an önce sarılması gerekiyor. TSK’nın başlatmış olduğu bu harekatın sonuna kadar gidilmesi gerekiyor. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Menbiç bölgesinde Türk Askeriyle ABD askerinin karşı karşı gelip gelmeyeceği yönündeki soruyu da yanıtlayan Yuvalı, “Devlet adamın sözü namludan çıkan kurşunudur” diye konuştu.

 

Yuvalı, şunları söyledi: “Suriye kendi coğrafyasının kavşak noktasıdır. Orada adeta Orta Doğuya yönelik hareketlerin kesiştiği noktadır. Bu gerçeğin iyi bilinmesi lazım. Rusya yıllardan beri değil yüzyıllardan beri sıcak denize inmenin hesabını yapmıştır. Karadeniz’den boğazlardan, adalar denizinden Akdeniz’e inmenin hesabını yapmıştır. Ama bugün Rusya Raski’ye sıcak denize inmiştir. Amerika kıta ötesinden gelip Büyük Orta Doğu Projesinin gereği insanları etnisite, inanç ve diğer siyasi sebeplerle bağlı bazı parçalara bölmek için bir adım atmıştır. Bu konuda akan kanlar bu konuda dökülen gözyaşları hepimizin yüreğini sızlatmaktadır. Dolasıyla Suriye’nin böyle bir konumda olduğunu Türkiye’nin o dönemdeki başbakanı Sayın Davutoğlu’nun çok iyi bilmesi gerekirdi. Yani siz 15 gün sonra Suriye’nin başkentin de olmayı telaffuz eden bir söz söylediniz. Devlet adamın sözü namludan çıkan kurşunudur. Gittiği zaman bir daha gelmez”

“YA YOL BULACAKLARDI YA DA YOL AÇACAKLARDI”

İYİ Parti’nin Türkiye’de ihtiyaçtan dolayı doğduğunu ve parti yönetiminin gece gündüz çalıştığını dile getiren Prof. Dr. Yuvalı, partinin Kayseri yönetiminin de genç isimlerden oluştuğunu belirtti.

Yuvalı,  “İyi Parti Türkiye’de bir ihtiyaçtan dolayı doğmuştur. İyi Parti Türkiye’de birkaç siyasetçinin bir araya gelerek kuruduğu bir parti değildir. Evet, bu partiyi kuran arkadaşlarımızın, Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir genel başkanlık yarışından sonra hukuk önlerini kapattı. Kapı kapalı, pencere kapalı.  Ya yol bulacaklardı ya da yol açacaklardı. Bir yol buldular, bir Türkiye partisi yani Türkiye’nin merkezinde olan bir parti kuruldu. Kayseri’de İYİ Parti’nin  İl Başkanı Hüseyin Tekin gecesini gündüzüne katıyor. Genç bir ekip kurdu. Ben genç diyorum ama aksakalların tecrübesine ihtiyacınız var diyorum. Çünkü her şeyin bir geçmişi vardır. Bir de gelecek öngörüler vardır. Böyle bir ekiple yola çıktı. Hızla teşkilatlanma tamamlandı. ” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de 78 ilde teşkilatlandıklarını belirten Yuvalı,  ilerleyen süreçte hazırlanan projelerin de teker teker kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

İYİ Parti’ye ilginin olduğunu kaydeden Yuvalı, “Biz halkımızın gücüne inanıyoruz. Tabandan öyle bir dalga geliyor ki, o dalga karşısında yanlışlar, hatalar duramayacak” şeklinde konuştu.

“AFRİN KONUSU İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI, BİRLİKTELİĞE İHTİYAÇ VAR”

Açıklamasında “Biz halkımızın gücüne inanıyoruz. Tabandan öyle bir dalga geliyor ki, o dalga karşısında yanlışlar, eksiklikler, hatalar duramayacak” diyen Yuvalı, “Bizim güvendiğimiz ittifak edeceğimiz partilerin gücü değil, halkımızın bize vereceği güçtür. O güç tabandan bir dip dalgası halinde. Öyle bir dalga geliyor ki o dalga karşısında yanlışlar, eksiklikler, hatalar duramayacak diye düşünüyoruz. Ben tekrardan Afrin ‘deki şehitlerimize Allah’tan rahmet, Türk milletine baş sağlığı diliyorum ve dualar ediyoruz. Tek bir şartımız var. Ne olur bu konuları iç siyaset malzemesi yapıp, birlikteliğimizi bozmamak için hepimiz el birliği ve gönül birliği ile seferber olmamız  gerekiyor” dedi.