'Abdullah Gül, aday olacağım derse yok demeyiz'

'Abdullah Gül, aday olacağım derse yok demeyiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, Afrin’deki operasyona destek  verdiklerini söyledi. Ülke gündemine yönelik de açıklamalar yapan Arıkan,  “Türkiye’de artık ortak akıl bitmiş, tek kişinin aklı ile hükümet politikaları belirleniyor” dedi.  Arıkan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki tartışmaları da değerlendirerek, “Abdullah bey Saadet Partisi’nden aday olacağım derse yok demeyiz” dedi.

 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan,  ülke gündemine yönelik açıklamalar yaptı.

Haber merkezimize konuşan Arıkan,  Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatını desteklediklerini belirtti. Arıkan, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi.

Afrin’e yapılan zeytin dalı operasyonun yapılması gerektiğini dile getiren  Arıkan, “Bütün parçaları bir araya getirdiğimizde Batının orta doğuda yaptığı her hamle oradaki Müslümanların kan ve gözyaşını arttıracak hamlelerdir. Biz Türkiye olarak İslam Birliğini baş tutmadığımız takdirde, İslam devletini bir araya getirmediğimiz takdirde orada akan kan ve gözyaşı bitmeyecektir. Gidilen yolun yanlış olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz  “dedi.

“ARTIK TEK BİR KİŞİNİN AKLI İLE ÜLKE POLİTİKALARINI BELİRLİYORUZ”

Türkiye’de şu an ortak aklın bittiğini ifade eden Arıkan,  “Artık tek bir kişinin aklı ile ülke politikalarını belirliyoruz. ”şeklinde konuştu.

Arıkan, şunları söyledi:  “Bugün ortak akıl bitirmiş vaziyette tek bir akıl kalmış vaziyette. Tek bir kişinin aklı ile ülke politikalarını belirliyoruz. Ülkede savaşa girip girmeyeceğimizi belirliyoruz. Bunların ülkemiz adına üzücü olduğunu düşünüyorum.  Bu oyun kesinlikle oynanıyor ve oynanacaktır. Türkiye orada bir bataklığa çekilmeye çalışılıyor. Türkiye çok dikkatli davranmak zorunda. Hamasi duygularla, kahramanlık nidalarıyla, poz mücahitlikle, laf mücahitlikle dış siyaset dış politika yönetilmez. Biraz daha aklı selim hareket edilmesi gerekiyor. Bölgedeki dengelerin gözetilmesi gerekir. 2012 yılında biz Suriye ile ilgili ikazlarımızı yaparken burada Rusya ve İran gerçeği var. Bu gerçeği göz ardı edemezsiniz dediğimizde bizi Esed’cilikle suçladılar. Afrin ve Menbiç olaylarını yine hamasi duygularla değil akli selim bir şeklide yapmamız gerekiyor.”

“GERGİNLİK BİTMELİ, SİYASİ PARTİLERİ ZİYARET EDECEĞİZ”

Arıkan, siyasi gerginliğin sona ermesi için siyasi parti ziyaretleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

Arıkan, “Türkiye’de bir çok sıkıntının çözülebileceğini düşünüyorum. Aklıselim bir şeklide hareket edildiği takdirde Türkiye’nin sorunları çözülmeyecek sorunlar değil. Genel başkanımız CHP’yi ziyaret etti. İYİ partiyi de ziyaret edecek. MHP ve AKP’de de talepte bulundu. Bu ziyaretlerde iktidar ve ana muhalefet arasındaki gerginliğin topluma yansıdığını yukarıdaki bir baremlik gerginliğin aşağıda 100 baremlik bir gerginlik oluşturduğunu genel başkanlara aktaracağız. Daha sonrada bunu halkımıza sunacağız. Her iki tarafta gerginlikten beslendiği için gerginlik üzerine başarılarını kurdukları için çok başarılı olacağını zannetmiyorum“ dedi.

“SİYASİ PARTİLER RAKİBİMİZ, DÜŞMANIMIZ DEĞİL”

Saadet Partisi’nin bütün partilerle diyalog kurabileceğini dile getiren Arıkan,  “Diğer tüm partiler bizim için siyasi bir rakiptir, siyasi bir düşman değildir” dedi.

“Biz Saadet Partisi prensipleri doğrultusunda bütün partilerle  diyalog kurabileceğimizi iddia ediyoruz” diyen Arıkan,  “İttifak demiyorum diyalog kurabileceğimizi söylüyorum. Bununla alakalı Ak Parti olmuş, MHP olmuş, CHP olmuş, İYİ parti olmuş hepsi bizim için siyasi bir rakip siyasi bir düşman değil. Bakın düşman ile rakip arasında büyük bir fark var. Bunların hepsi bizimle siyasi anlamda dost olduğumuz partiler. Bunların hepsi ile oturup konuşabiliriz. Milli görüş prensipleri etrafında herkesle diyaloga açığız biz. Bugün ayrılıkların gündeme getirildiği günler değil, bir olma noktaların bir araya getirildiği günler olarak görüyoruz” ifadelerini de kullandı.

“GÜL, PARTİMİZDEN ADAY OLURSA…”

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Saadet Partisi’ne geçeceği ve 2019’da Cumhurbaşkanı adayı gösterileceği yönündeki tartışmaları da değerlendiren  Arıkan, “Abdullah Bey Saadet Partisi’nden aday olacağım derse yok demeyeceğimizi Genel Başkanımız da açıkladı” ifadelerini kullandı.

Arıkan, şöyle konuştu:  “11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayserili olması nedeniyle bu konu Kayseri’de daha çok gündemde oluyor. Abdullah bey saadet partisinden aday olacağım derse biz yok demeyeceğimizi Genel başkanımızda açıkladı. Bugüne kadar Abdullah Gül’ün böyle bir açıklaması olmamıştır. Öncelikle Abdullah Beyin ben Cumhurbaşkanlığına adayım demesi gerekiyor. Şu anda böyle bir durum yok. Cumartesi Ankara’da il başkanları toplantıları olacak. Orada bu konu mutlaka gündeme gelecektir. Önümüzdeki günlerde Abdullah Gül ve diğer adaylarımızla alakalı bilgileri kayseri kamuoyuna paylaşırız”

“ŞEHİR HASTANELERİ YANLIŞ PROJE, KAMUOYUNA ANLATACAĞIZ”

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, Kayseri’de de Mayıs ayında açılacak olan Şehir Hastanesi ile ilgili de açıklama yaparak,  bu yöndeki projelerin yanlış olduğunu savundu. Arıkan, “Konuyla ilgili hazırladığımız raporu kamuoyuyla paylaşacağız. Şehir Hastaneleri projeleri yanlış projelerdir. Biz bunlarla alakalı Şehir hastaneler raporu hazırladık ve kamuoyuna aktardık. Bununla ilgili basın toplantısı yapacağız. Yapılması noktasında ne tür sıkıntılar yaşandı. Basın toplantısı ile düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ