Bir zam da onlara!

Kayseri denilince akla ilk gelen lezzetlerin başında pastırma ve sucuk geliyor. Fazlasıyla meşhur bu ürünlerin fiyatları deyim yerindeyse cep yakıyor. Peki pastırma ve sucuğun kilosu ne kadar? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteni.

Bir zam da onlara!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olarak görülen Kayseri’nin önemli lezzetleri arasında bulunan pastırma ve sucuğun fiyatları Kayseri Ticaret Borsası tarafından açıklandı. Gıda ürünlerine gelen zamlar pastırma ve sucuğa da yansıdı. Kayseri Ticaret Borsası'nda sucuk ve takım pastırmanın kilogram fiyatları yükseldi. Peki pastırma ve sucuk fiyatları ne kadar oldu? İşte cevabı. 

Kayserililerin en sevdiği lezzetler arasında yer alan pastırma ve sucuk gelen zamlarla birlikte vatandaşın cebini zorluyor. Açıklanan son rakamlara göre de pastırma ve sucuk fiyatlarına zam geldiği görülüyor. 

Kayseri Ticaret Borsasında sucuğun kilogramı en yüksek 373,50 lira, takım pastırmanın kilogramı 495 liradan satıldı. Borsada işlem gören bazı ürünlerin fiyatları ise şöyle açıklandı. 

Buğdayın kilogramı en düşük 5,80 TL, en yüksek 5,90 TL, arpanın kilogramı en düşük 5,80 TL, en yüksek 5,90 TL, yerli kabak çekirdeği kilogramı en düşük 75,00 TL, en yüksek fiyatı 100 TL, Sucuğun kilogram fiyatı en düşük 287,85 TL, en yüksek fiyatı 373,50 TL ve takım pastırmanın kilosu en düşük 480,00 TL, en yüksek 495,00 TL’den satışa sunuldu.