Kayseri, Kahramanmaraş merkezli depremi kaç şiddetinde hissetti? İşte cevabı…

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6'lık depremleri Kayseri kaç şiddetinde hissetti?

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Türkiye'yi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen, binlerce vatandaşın ölümüne ve binlerce vatandaşın da yaralanmasına neden olan depremleri Kayseri kaç şiddetinde hissetti?
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu soruya “6'nın üzerinde” yanıtını verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman da konuya teknik yönden açıklık getirdi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman da Kayseri'de depremin şiddetli ve orta şiddetli hissedildiğini dile getirdi. Elcuman, “Biz 6 ve 7'ye denk geliyor. Bu büyüklük değil, hissetme ölçüsü. Depremin ana merkez üssünde hissedilen 11-12. Bu büyüklük değil, hissetme ölçüsü” diye konuştu.
Mercalli şiddet ölçeği nedir?
Bir depremin şiddetini ölçmek için kullanılan ölçektir. Depremin yeryüzüne, insanlara, doğal cisimlere, ve yapılara olan etkisini ile arasında bir ölçek ile nicelendirir. Değerler depreme olan uzaklığa ve yerin fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişir, en yüksek şiddet depremin merkezi civarında olur. Depremi yaşamış olan kişilerden veriler toplanır ve onların bulunduğu yer hakkında bir şiddet değeri elde edilir.

Bakmadan Geçme