AK Partiden cinayet tepkisi!

Kayseri'de trafik kazası süsü verilerek öldürülen AK Parti Develi İlçe Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Türkaslan, cinayete kurban gittiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Olaya ilişkin bir açıklamada AK Parti Develi İlçe Başkanlığından geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

AK Partiden cinayet tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de trafik kazası süsü verilen olayın aslı bambaşka çıkmıştı. 2023 yılında Hacılar ilçesi Erenler Caddesi’nde 50 SF 514 plakalı otomobille geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği şeklinde haber yayınlanırken durumun aslında öyle olmadığı ve AK Parti Develi İlçe Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Türkaslan’ın cinayete kurban gittiği öğrenildi. 

AK Partiden cinayet tepkisi!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan detaylı soruşturma sonucunda 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianame Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar B.E, K.S.Y, F.P. ve B.G'nin, "tasarlayarak öldürme", "cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme", "kamu hizmetine tahsis edilmiş eşyaya zarar vermeye azmettirme" ve "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye azmettirme" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

AK Partiden cinayet tepkisi!

Tutuksuz sanıklar M.T. ve A.T. için de "tasarlayarak öldürmeye yardım etme", "cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etme", "kamu hizmetine tahsis edilmiş eşyaya zarar vermeye yardım etme" ve "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye yardım etme" suçlarından ceza istenen iddianame, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

AK Partiden cinayet tepkisi!

Arslantürk’ün cinayete kurban gittiğinin öğrenilmesinin ardından AK Parti Develi İlçe Başkanı Mehmet Toker açıklamalarda bulundu. Toker, “Yönetim Kurulu üyelerimizden Eyüp Arslantürk'ü planlayarak ve tasarlayarak öldürenlerin adlı makamlarca gereken cezanın verileceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Develi İlçe Teşkilatı olarak Yönetim Kurulu üyemiz Eyüp Arslantürk'e yapılan bu hain ve planlı cinayeti şiddetle kınıyoruz.
Değerli kardeşimiz ve yıllarca milli görüş davasına hizmet etmiş, ilçe başkanlığı, il genel meclis üyeliği gibi çeşitli kademelerde de görevde bulunmuş olan dava arkadaşımız, Yönetim Kurulu üyemiz Merhum Eyüp Aslantürk'ün ailesine, yakınlarına ve AK Parti teşkilatımıza yeniden başsağlığı diliyorum. Allah'ım makamını Cennet eylesin inşallah.”

AK Partiden cinayet tepkisi!