Sağlık çalışanları meslek kodu ve sendika mağduru

Taşeron firmada çalışırken 2018 yılında kadroya geçen ve o tarihten itibaren farklı görevler yapan sağlık çalışanları 'meslek kodu' ve sendika mağduru oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Sağlık çalışanları meslek kodu ve sendika mağduru
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2018 tarihinde taşeron alt şirketlerden 696 KHK sürekli işçi kadrosuna geçen sağlık çalışanları kadroya geçmelerinin ardından yetenek ve becerileri doğrultusunda farklı kadrolarda görev yaptı. Yaklaşık 5 yıldır Veri Hazırlama ve Tıbbi Sekreter olarak görev yapan sağlık çalışanları şimdi yeniden taşeron firmada yaptıkları görevlere dönüyor. Kayseri Olay’a ulaşan Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi çalışanları, 5510 sayılı Kanunun 102’nci maddesinin birinci fikrasının (n) bendine aykırı olarak meslek kodlarının gerçeğe aykırı olarak bildirilmesinden kaynaklı mağduriyet yaşadıklarını belirterek, ‘Bize taşeron firmadan kadroya geçtikten sonra veri hazırlama, karşılama yönlendirme veya tıbbi sekreter olarak görev yaptık. Şimdi bizi yeniden temizlik personeli olarak çalıştırmak istiyorlar. Oysa bize bu kadroların kalıcı olduğu belirtilmiş, yetkili sendika ile işveren arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde de bunun güvence altına alındığı söylenmişti. Ancak sözleşmeye imza atan sendika (Öz Sağlık iş Sendikası) bu mağduriyetimize sessiz kalıyor” diyerek tepki gösterdi. 

Sağlık çalışanları meslek kodu ve sendika mağduru
Konuyla ilgili Türkiye Sağlık İş Sendikası Kayseri'de Şubesi de tepkili… Görüşlerini aldığımız Türkiye Sağlık İş Şube Başkanı Soner Salcanlıer, bu konuda yaşanan mağduriyetin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na ve SGK' ya mağduriyet yaşayan çalışanlar adına şikayetlerini ilettiklerini belirterek, meslek kodlarının SGK’ya yanlış bilgilendirilmesi konusunda da girişimde bulunduklarını kaydetti. Salcanlıer ayrıca mağdur olan üç arkadaşları adına emsal bir karar çıkarttırmak için yargıya başvuru yaptıklarını dile getirdi.