Osman ÇİFTCİ

VALİ DE 'KAYSERİ'DE FETÖ BORSASI VAR' DİYORSA, O HALDE GEREĞİNİ ARZ EDERİZ

Osman ÇİFTCİ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kimi zaman bazı siyasi kimliklerin kimi zaman kamuoyunun çeşitli yelpazelerinden birçok ismin gündeme getirdiği, “Kayseri’de FETÖ Borsası” iddialarını net ifadelerle ortaya koydu.
Gönüllü Kültür Teşekkülleri’ni ziyaretinde yaptığı belirtilen FETÖ Borsası açıklamaları basın kuruluşlarına basın bülteni yoluyla duyuruldu, Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı’nın Kayseri’de aylık olarak yayınladığı Memleket Gazetesi de Vali’nin ağzından “Kayseri’de FETÖ Borsası Kuruldu” manşetiyle çıktı.
Her ne kadar Ahmet Taş yeniden bir basın bülteni göndererek bir takım düzeltmeler yaptıysa da “FETÖ Borsası” konusu şehrin Valisi tarafından da açık aleni bir şekilde söylenmiş oldu.
Vali de söylediğine göre miş-mış kalmadı demektir diye umuyorum.
★ ★ ★
Kayseri’de herkes birbirini “FETÖ Borsası” diye suçlamaya başlamıştı; avukatlar, yargı mensupları, siyasiler, bürokratlar, gazeteciler...
Nasıl borsaymış arkadaş...
Borsa tartışmaları “Ben borsada değilim o borsada” şekline evrilmişken devletin Valisi de çıkıp, “Kayseri’de borsa kurulmuş” dediğine göre ve hatta bu konuda yanlış müdahalede bulunmayacaklarını taahhüt edercesine, “adaletli davranacaklarını” söylediğine göre bizlere de “Madem öyle gereğini saygılarımızla arz ederiz” demek düşer.
★ ★ ★
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri mitinginde, “FETÖ’yle mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum, duyuyorum. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu hâlde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasın. İster babamız, evladımız, kardeşimiz olsun, kusura bakmasınlar canlarını yakarız. FETÖ’nün peşini Kayseri’de de bırakmayacağız.
Bu şehre FETÖ ihanet çetesinin ödettiği bedeli de çok iyi biliyoruz. Eğitim kurumlarından iş dünyasına kadar şehrin hayat damarlarına musallat olan bu ihanet çetesinin peşini Kayseri’de de bırakmadık, bırakmayacağız” diyeli tam 9 ay olmuş.
★ ★ ★
Belli ki şehirde bu konularla ilgili önemli gelişmeler yaşanacak.
At izini it izine karıştırmadan kim pisliğe bulaştıysa temizlenmesini diliyorum.
Bakalım ortaya nasıl bir tablo çıkacak...
Kayseri kamuoyu merakla gelişmeleri bekliyor...
Umarım balta taşa vurulmaz, kaş yapayım derken göz çıkarılmaz, süreç sulandırılmaz, hak neyse adalet neyse yerini bulur.
Umarım...

Yazarın Diğer Yazıları