Osman ÇİFTCİ

OSB seçimi tek liste olmayacak mı?

Osman ÇİFTCİ

Yunus İmamoğlu başkanlığındaki OSB yönetiminin toplu halde istifa etmesinin ardından gözler Bakanlığın kimi kayyum olarak görevlendireceğine ve kayyumun açıklayacağı seçim tarihine çevirildi.
MÜSTAKBEL ADAY BELLİ GİBİ
Bakanlık kayyum olmasa bile OSB’yi seçime götürmek üzere Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı’yı görevlendirecek gibi.
Kamil beyin vereceği takvimden sonra da seçim için 15 günlük geri sayım da başlamış olacak.
Bu hafta takvim açıklansa demek ki 20 gün içersinde OSB’de seçim var.
★ ★ ★
Yunus İmamoğlu’nun müstakbel Başkan adayı olduğunu düşünüyorum.
Aynı ekiple mi girer listede revizyon mu yapar bilemiyorum ama dün görüştüğüm Yunus İmamoğlu adaylığı konusunda netleşmiş bir durumun olmadığını söyledi.
Bence Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli…
Sonuç olarak da görünen köy klavuz istemez.
NURSAÇAN’IN BAŞKALDIRI AÇIKLAMASI 
Diğer tarafta ise mahkeme kararıyla geçici süreyle görevden uzaklaştırılan ve birlikte seçildiği ekip arkadaşlarıyla istifa etmeyen Tahir Nursaçan’ın dün kamuoyuna yaptığı açıklama ve bu açıklamayla ilgili yansımalar var.
Tahir Nursaçan’ın istifa etmeyi düşünmediğini ve ekip arkadaşlarının istifasına razı olmadığını da daha önce yazmıştım.
Nursaçan, tavırlı ve dik duruş sembolü sergileme adına açıklamasını da yaptı.
Açıklaması baştan sona şöyle:
"SAYGIDEĞER KAYSERİ OSB SANAYİCİLERİMİZE DUYURUDUR
Mâlumlarınız üzere, seçimle 2015 yılında göreve gelmiş olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi'nde, onurlu ve şerefli, Şeffaf bir yönetim anlayışı ile ne hizmetler verdiğimiz ortada iken, haksız bir şekilde 2021 Yılında GEÇİCİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA SÜRECİ İşletilmiştir. Yargı süreci devam etmektedir. "OSB'YE SAHİP OLMAYA DEGİL, SAHIPLERINE HIZMET ETMEYE GELIYORUM" diyerek bize oy vermiş olsun veya olmasın tüm SANAYİCİMİZ İÇİN hizmete gelirken, o gün söylediğim bir ifadeyi bugün yinelemek durumunda kalıyorum. "KAYSERİ'DE KORKU İMPARATORLUĞU VAR". OSB'de güven ortamında bir sorun yoktur. Sorun sanayicinin seçimine saygı ve kabul meselesidir. Güven tazeleme israrla sanayici önünde defaten yapılmıştır. 18. Mali genel kurulunda "GÖREVE GERİ İADEMİZ" değerli sanayicilerimizin oylarına sunulmuş oy çokluğu ile kabulü yönünde oylanmıştı. Yerimize görev ifa eden listemizden gelen arkadaşlarımızdan oluşan Yönetim Kuruluna aynı korku empoze edilmiş olmalı ki, öncelikle 18 Mayıs 2022 tarihindeki Mali Genel Kurul'da OSB'Yİ seçime götürme gayreti söz konusu olmuştur. Buna yönetmelik müsaade etmeyince, ikinci perde açılmış, mevcut listemizden oluşan yönetim kurulu görevlerinden istifa etmiş veya ettirilmiştir. Yaptıklarımızı üst üste ibra eden sanayicimize rağmen, şahsımın istifa etmesi hiç etik bir durum olmayacaktır. "OSB'YE SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER" diyen birisi olarak, farklı bir tutum içerisinde olmam asla söz konusu olamaz. Böyle bir tutum bizi göreve layık gören sanayicilerimizi yok saymaktan, yapılan genel ve mali kurulları hiçe saymaktan başka bir anlam taşımayacağından kabul etmediğimi ve doğru bulmadığımı tüm sanayici dostlarımla paylaşır, esenlikler dilerim.”
İKİNCİ VE HATTA ÜÇÜNCÜ LİSTE OLABİLİR…
Arzu edilen OSB’nin çekişmesiz, tek liste ile seçimi yapıp tartışmaları geride bırakması.
Ama gidişat öyle mi derseniz, tahminime, yansımalara ve gelişmelere baktığımda farklı gelişmeler yaşanabilir diyebilirim.
Nursaçan’ın açıklaması adeta bir başkaldırı çağrışımı da yapıyor diye düşünüyorken Nursaçan destekli bir liste çıkarma hareketliliğinin yaşandığı kulağıma çalındı.
Eğer böyle ise ikinci liste de çıkacak demektir.
Tahir Nursaçan’a karşı çıkışlarıyla bilinen müzmin muhalif platform da liste çıkarırsa alın size üçüncü liste…
Her ne olursa olsun, kazanan Kayseri OSB, sanayicilerimiz ve sağduyu olsun inşallah.


ESNAFIN ŞIHI USTASI
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği iki listeli seçimde yeni başkanını seçti.
Şeyhi Odakır namı diğer “Şıhı Usta” artık esnafın yeni başkanı.
Şeyhi Odakır, 186 oy alırken rakibi Hayrullah Şahin ise 126 oy aldı.
★ ★ ★
Şıhı Usta yaptıklarıyla oto sanatkarlarının gözdesi olmuştu,  yapacaklarıyla da tüm esnaf odalarını ve karşı listede yer alan 126 kişiyi de hoşnut edecektir.
126 muhalif KESOB delegesinin olması Şıhı Usta’nın sorumluluğunu da artırıyor.
Seçilmesi halinde neler yapacağı ile ilgili vaadlerini televizyon programında da konuşmuştuk.
Esnaflar gibi bizler de bu vaadlerin takipçisi olacağız.
Ben Şıhı Usta ve ekibinin vaadettiklerinden ötesini yapabileceği kanaatindeyim.
Yolları açık olsun. Görevleri hayırlı olsun. Başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları