Osman ÇİFTCİ

NURETTİN CANİKLİ VE MUHİDDİN GÜLAL NE CEVAP VERECEK?

Osman ÇİFTCİ

TMSF el koyduktan sonra Boydak Holding’e (Şimdiki Erciyes Anadolu Holding) Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan ardından Yönetim Kurulu Başkanvekili yapılan daha sonra da görevden alınan Abdullah Güzeldülger’in Gelecek Partisi kurucuları arasında yer almasıyla ilgili kaleme aldığım yazıya Güzeldülger’in cevabını dün yayınlamış ve “yorumunu bilahare yapacağım” demiştim.
★ ★ ★
Ben yazımda Güzeldülger’in Boydakları över mahiyette açıklamalar yaptığını ifade etmiştim, Güzeldülger de cevabi yazısında; annelerinin vefatı üzerine gazetecilerin sorusu üzerine merhumeyi hayırla yad ettiğini, aksi bir açıklamanın fitneye sebep olabileceğini, dolayısıyla Boydak ailesini övme kastının olmadığını, Boydak Holding isminin değiştirilmesinin o dönemde gündemlerinde olmadığını, değişiklik konusunun TMSF uhdesinde olduğunu, TMSF karar alırsa uygulayacağını ifade ettiğini tek tek anlatmış.
Güzeldülger’in açıklamasını dün noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınladım.
Açıklamasındaki en çarpıcı kısım ise Boydak Holding döneminde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığı iddia edilen CEO Ertunç Laçinel ve olayları hakkında.
Ben yazımda holdingi 20 milyon Avro’ya varacak şekilde zarara uğrattığı iddia edilen Ertunç Laçinel’in Güzeldülger’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönem CEO olduğunu ifade etmiştim.
Güzeldülger de bunu yalanlamıyor, elbette yalanlayamaz da, zira; birlikte göreve geldiler; ancak Güzeldülger Laçinel’i kendisinin değil o dönem FETÖ’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin görevlendirdiğini, garip tavır ve davranışlarıyla kendilerini tedirgin eden Laçinel’in yanlış gördükleri bazı uygulamalarına izin vermeyince Laçinel’in şikayetiyle Holding’ten kendisinin uzaklaştırıldığını anlatıyor.
★ ★ ★
3 yıl önceki yönetim değişikliğine baktığımızda da holdingin Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Şener ile Holdingin CEO’su Ertunç Laçinel görevlerinin başında kalırken Yönetim Kurulu Başkanı iken Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ne kaydırılan Abdullah Güzeldülger ve Holding Yönetim Kurulu Üyeleri; Yılmaz Güney, Serkan Ertürk ve Ramazan Erikli’nin görevlerinin sonlandırıldığını görüyoruz.
Peki bu isimler holdingden uzaklaştırılırken kimler göreve getiriliyor?
Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine şimdiki TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Doğuş Bektaş, Recep Kılınç ve Resul Memiş getiriliyor.
★ ★ ★
O dönemle ilgili dehşet verici, şok eden iddiaları var Güzeldülger’in...
Yazılı açıklamasındaki o bölümü tekrar yayınlıyorum:
“Bu dönemde CEO’nun holdingin lojistik merkezini mülkümüz olan Almanya’daki binadan, Slovakya’ya taşıyacağı bilgisi arkadaşlar tarafından bana verildi, Ben de Slovak şirketi ticaret odası kayıtlarından inceledim ve CEO Ertunç Laçinel’in de Slovakya’da bir şirketi olduğunu, o şirketin kanuni temsilcisine bir şirket kurdurulduğunu, bu şirketin kiraladığı bir depoyu Boydakla 10 yıllık geri dönülemez bir sözleşme imzalatarak yeni lojistik depo yapmak istediğini öğrendim. O dönem YKB olan arkadaşımıza yıllık 1.5 milyon Euro artı masraflar şeklinde imzalatılmaya çalışılan bu sözleşmenin bir dolandırıcılık eylemi içerdiğini belgeleri göstererek anlattım. YK Başkanı Kayseri’deki yönetim toplantısında , CEO’nun bu konuya ilişkin heyecanlı sunumunu dinledikten sonra, diğer yönetim kurulu üyelerine bu sözleşmeyi imza etmemelerini, kendisinin kafasının konuya yatmadığını ifade ederek İstanbula döner.
Ancak biz holdingi yönetmeye başladığımızda şirketin imza sirkülerinde önemli işlerde mutlaka birinci imzanın Yönetim Kurulu Başkanı’nın imzası olması gerekir’ şeklindeyken, Bakan bey bu imza sirkülerine müdahale etmiş,’ YKB ve YKB vekili ile diğer üyeler’ Şeklindeki sirküleri ‘YKB veya YKB Vekili’ şeklinde değiştirerek YKB imzası olmadan şirketi önemli işlere imza atabilir konuma getirmiştir.
Bu nedenle yönetim kurulu başkanının imzalamayın talimatına rağmen diğer yönetim kurulu üyeleri ve o dönem YKB vekili olan şimdiki TMSF başkanı Muhittin GÜLAL’ın ve diğer YK üyelerinin imzasıyla bu karar hayata geçmiştir.
Daha sonra konu medyaya intikal edince CEO apar topar işten el çektirilmiştir.
Kaderin cilvesine bakın ki o dönem YKB vekili olan şahıs daha sonra TMSF başkanı olmuş ve kendi imzası bulunan yolsuzluğu denetlemek ve soruşturmakla başbaşa kalmıştır.
Ben bu konuda basında değişik vesilelerle yazılar yazmama karşın, TMSF ve BOYDAK Yönetimi bu konuda sessiz kalmayı tercih etmiştir.
Normalde CEO yönetim kurulunun imzasını gerektiren, ancak imzasını almadan yaptığı çok sayıda işlem vardır. Bunlar usulsüzdür. TMSF’nin bunları raporlaştırıp savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekir. Ancak bunu yapmadığını uzun süren sessizliklerinden anlıyoruz”
★ ★ ★
Yeterince sarsıcı mı?
Holding’de neler olmuş neler...
Bu gibi yerlerin kimlere emanet edildiğine dikkat etmek gerekir, vebal var.
Bir yanda yolsuzluk iddialarının göbeğinde kalan CEO Ertunç Laçinel diğer yanda S Mercedes’e emanet olduğu bilinciyle sırtını yaslamadan binen CEO Alpaslan Baki Ertekin.
Allah kimsenin yaptığını yanına koymaz, iyi yapanınkini de kötü yapanınkini de...
★ ★ ★
Nurettin Canikli’yi, Muhiddin Gülal’ı, Ertunç Laçinel’i zan altında bırakan şok iddialar.
Muhiddin Gülal’a basın toplantısında Ertunç Laçinel konusu birkaç kez sorulduğunda “soruşturma devam ediyor” şeklinde cevap vermişti.
Şimdi soruşturmaya konu olaylarda Bakan müdahalesiyle imza sirkülerinde imza yetkisi verilmek suretiyle kendisinin de imzasının olduğu gündeme getiriliyor.
Ertunç Laçinel zaten kayıp belki de Slovakya’ya yerleşti bilemiyorum.
Ancak Canikli halen AK Parti Milletvekili, Muhiddin Gülal ise TMSF başkanı...
Peki bu iddialara ne cevap verecekler?

Yazarın Diğer Yazıları