Osman ÇİFTCİ

CULUKÇU MEHMET AĞA…

Osman ÇİFTCİ

Şehrin siyasi patronu Mehmet Özhaseki Kayserispor kongresinde kürsüden anlattı…
Zamanın behrinde Kayseri’de Mehmet ağa diye bir adam mahalledeki culukları (Hindi) birer birer yakalayıp pelit (meşe palamudu) yuttururmuş.
Sebebi de hindiler meşe palamudunu yutunca yediklerini kolay sindiremiyor, hindi bu sayede yağlanıyor ve yenebilecek kıvama geliyormuş.
Öyle ki, Mehmet ağa mahallenin başında göründüğü an culuklar köşe bucak kaçışıyormuş. Bunun için de adı “Culukçu Mehmet ağa” olarak kalmış.
Özhaseki bunu neden anlattı;
Vakıfçılık yıllarında hayır hasenat için kapısını çaldıkları, yardım istedikleri bir esnaf yardım talep edenlere Culukçu Mehmet ağa benzetmesi yapmış, bu durum da Özhaseki’nin hafızasında yer etmiş.
Yani yardım istendi diye, zorla pelit yutturulan culuklar gibi kaçışanlar tarif ediliyor.
Hayır hasenat yapmak herkese nasip olmuyor. Birçok örneğini biliyorum. Allah nasip edecek önce.
Özhaseki, Kayserispor’a da işadamlarının, para sahiplerinin yardım yapmaktan kaçındığını anlatırken aktardı bu anektodu.
Hatta, yardım istenenlerden biri, “Can değil ki veresin…” bile demiş…
★ ★ ★
Lafı nereye getireceğim…
Kayserispor kongresinden sonra Kayseri Valiliği’ne geçtik.
Burada Kayseri tarihinin en anlamlı günlerinden birine şahitlik ettik.
Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yüksek konsantrasyonu ve emekleri sayesinde, Mehmet Özhaseki’nin öncülüğünde, Memduh Büyükkılıç’ın destekleriyle ve en önemlisi de hayırseverlerin katkısıyla şehrimizde Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi yapılması için Yeşilay ile protokol imzaladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Türkiye’ye örnek olabilecek bu çalışması nedeniyle takdir beratı vermesi gereken Vali Gökmen Çiçek, İncesu yolu üzerinde bulunan eski Fen Lisesi’nin (son 
dönemde Spor Lisesi olarak da hizmet vermişti) bulunduğu 200 bin metrekarelik alanda uyuşturucu rehabilitasyon merkezinin kurulması için kıvılcımı yaktı.
★ ★ ★
Önceki dönem Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın bu arazinin bu amaçla kullanılması için yaptığı çalışmaları da hatırlatmazsam haksızlık olur.
Günaydın da niyet etti, uğraştı ama nasip bu günlere imiş.
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
★ ★ ★
Kayseri’de uyuşturucuya savaş açan, “kökünü kazıyacağız” diyen ve devletin her birimini alarma geçiren güzel yürekli Gökmen Vali, Yeşilay Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun ve Yeşilay’ın genç, pırıl pırıl yeni Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi ile birlikte müthiş bir süreç başlattı.
Hayırsever Mehmet Özdoğan bu rehabilitasyon merkezinin yapılması için siftah mahiyetinde anlamlı ilk bağışı yaptı.
İsminin açıklamasını isteyen/istemeyen hayırseverler şehri uyuşturucu batağından kurtarma sürecinin önemli kilometre taşlarından biri olan rehabilitasyon merkezinin yapımı için seferber oluyor.
Kime söylense, “Üzerimize ne düşerse…” cevabını veriyor.
★ ★ ★
Mehmet Özhaseki…
Mehmet Çifçi…
Mehmet Özdoğan…
Başkan Memduh Büyükkılıç…
Vali Gökmen Çiçek…
Her biri imkanlarını seferber etmeye de Culukçu Mehmet olmaya da razı..
200 bin metrekare arazi var. İlk etapta 40 yataklı rehabilitasyon merkezi yapılacak.
Yeşilay, merkezi devir alıp tüm işletme giderlerini üstlenecek. 100 civarı personel görev yapacak.
Binlerce bağımlı kurtulmayı bekliyorken Rabbim yapılacak bağışlarla 40 değil 400 yataklı merkez yapmayı, binlerin kurtarılmasını nasip etsin.
Bu memleketin geleceğini uyuşturucu batağından kurtarmak için adeta bir seferberlik başlamış durumda.
Zekatınıza sayın, fitrenize sayın, infakınıza sayın neye sayarsanız sayın ama siz de ilahi huzurda beraate vesile olabilecek bu sürece katkıda bulunun.
Allah rızası için…

Yazarın Diğer Yazıları