Osman ÇİFTCİ

Çapulcu !

Osman ÇİFTCİ

KAYSERİ Park AVM’nin yol, kaldırım ve otoparkını kaçak olarak kafeye çevirmeye çalışmasına şehrin bazı yöneticileri sessiz kalarak çanak tutarken Çetinsaya ailesinin tek kaçak dükkan işinin bu kafelerle sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Adamlarda kaçak inşaat alışkanlık olmuş!

Serhan Çetinsaya, “Kaçak inşaat gibi bir yapıyla anılmamız veya bunu kendimize yakıştırmamız pek mümkün değil” demesine rağmen kafe inşaatı belediyenin durdurmasına rağmen devam ediyor. Ve derken, AVM’nin -1’inci katındaki dükkanları da kaçak olarak yaptıkları ortaya çıktı.

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan AVM’nin asıl mülk sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü… Çetinsaya’lar -1. katta kaçak yapılan dükkanlar için Vakıflara kira ödemek istememişler. Vakıflar da konuyu yargıya taşımış, yıllar süren dava sonuçlanmış ve bilin bakalım ne olmuş…

Davayı Vakıflar Genel Müdürlüğü kazanmış ve -1’inci kattaki dükkanlar için birikmiş olarak 4 milyon dolar kira ödemişÇetinsaya’lar… Ayrıca bu kaçak dükkanlar için de İmar Affı’ndan faydalanarak 760 bin TL ödeyip Yapı kayıt belgesi almışlar.

Kaçak dükkan yapmışlar… Bu dükkanları kiraya verip gelir elde etmelerine rağmen mülk sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kira ödemek istememişler ama yargı tokadını yemişler. Yani vakıf malını yağmalamak istemişler ama yargı müsade etmemiş.

Serhan Çetinsaya, çapulcu neymiş, çapulcu kimmiş bu konuda kendi vicdanına ver bakalım cevabı… Adamsan kamu malı olan yolu, kaldırımı ve otoparkı yağmalayarak kaçak inşaatla kafe yapmaktan vazgeç, Kayseri halkından ve gazetecilerden densiz konuşman nedeniyle özür dile !

Çapulcu: başkasının malını yağmalayan, yağma ile geçinen, yağmacı. / demek. 

Serhan Çetinsaya,  senin kaçak inşaat ile kafe yapmaya çalıştığın yer Kayseri Park AVM için ayrılmış olan yol, kaldırım ve otopark alanı, kamunun malı, yani başkasının malı ! Kim çapulcu ? Bekle bakalım!

Yazarın Diğer Yazıları