Osman ÇİFTCİ

Bir Atom Karınca daha…

Osman ÇİFTCİ

Melikgazi Belediye Başkanı iken gayreti ve koşturması nedeniyle rahmetli meslek büyüğümüz Usta Gazeteci Şemsettin Çetinsöz, “Atom Karınca” manşeti atmıştı O’nun için…
O gün bu gündür namı-ı diğer Atom Karınca diye anılır.
★ ★ ★
Kayseri’nin yeni Valisi Gökmen Çiçek, vilayet binası önünde Atom Karınca’dan aldığı pozitif elektriği ilginç sözlerle yansıttı:
“Burada en sevindiğim şey ne biliyor musunuz? Ben 1.64 boyunda bir adamım. Başkanı da kısa gördüm ya, artık tamam bu iş”
Çok samimi, çok sıcak, çok içten bir yaklaşım.
★ ★ ★
Yeni Valimiz ile ilgili Afyonkarahisar’da iken edindiğim izlenimlerimi ve Afyonlu meslek büyüğümüz gazeteci Mehmet Emin Güzbey’in “Afyon kaybetti, Kayseri kazandı” tespitini kaleme aldığım daha önceki yazıma “Cevval Vali” başlığını atmıştım…
Öyle görünüyor ki, Cevval Vali Kayseri’nin ikinci Atom Karıncası olacak.
Artık tamam bu iş…
★ ★ ★
Yazılarımı takip edenler bilirler ki benim övgü yazım çok azdır, övülecek işleri, kişileri yeri gelince överim, övülür ayrı ama genelde gazeteciliğin ruhuna uygun “yeren” yazılar yazarım.
Elbette Vali Gökmen Çiçek’in de eleştirilecek işleri olursa eleştireceğiz.
Bu yazımda da Gökmen Vali’yi övüyor değilim, tespitlerde bulunuyorum, yansımaları aktarıyorum; övgüye eşdeğer bir durum ortaya çıkıyor belki ama ben durum neyse onu yazıyorum.
Vilayet binasına girince yaptığı konuşmayı zaten kesip kopyalayıp bir kenarda saklayın, “Kayseri’ye evlat olmaya geldim” başlıklı sözlerini Allah nasip ederse Kayseri’den tayini çıkıp gideceği zaman konuşuruz. 
★ ★ ★
Gökmen Vali’nin tayini ile ilgili Afyonkarahisar’da sosyal medyada yazılıp çizilenlere baktım, bir tane olumsuz yoruma denk gelmedim.
Yorum yapanların profillerine baktım AK Partili de var CHPli de, MHPli de, İYİ Partili de… 
ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, MGV, Ülkü Ocakları mensubu olanlar da vardı yorum yapanların profil bilgilerini incelediğimde…
Gökmen Vali’yi Kayseri’de ki makam odasına kadar uğurlamaya gelen Afyonlu meslek büyüğümüz Gazeteci Mehmet Emin Güzbey’e durumu anlatınca, “Yakında Afyon’u temsilen Kayseri’yi ziyaret edeceğiz o zaman senin bu söylediklerinin ne anlama geldiğini daha iyi anlayacaksın” dedi.
Detayını ısrarla sordum “O ziyaretimizde tüm Türkiye öğrenecek.” dedi…
Ben detaylarını Afyon’dan öğrendim ama sürprizi de bozmak istemediğim için Afyon’u temsilen önümüzdeki günlerde Kayseri’ye yapılacak ziyareti bekleyelim derim.
★ ★ ★
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Afyon il başkanımız çok üzgün, Afyon ağlıyor lafı anladığım kadarıyla doğru ama bilirsin ben Başbuğ misali bir soru işaretini temkin için kenarda tutarım.” dedi..
Böylece bir başka kaynaktan da check etmiş de oldum.
Rahmetli Şemsettin Çetinsöz ağabeyim, meslek büyüğüm, ustam “Valiler ya halkın Valisi ya devletin Valisi diye anılır. Her Vali halkın ve devletin valisi olamaz.” demişti.
Yıllaar sonra neyi hatırladım…
Görelim bakalım Gökmen Vali nasıl bir Vali olacak Kayseri’de…

Yazarın Diğer Yazıları