Osman ÇİFTCİ

BAKİ ERSOY NEDEN DÜM'ÜN HEDEFİNDE ?

Osman ÇİFTCİ

Çok hızlı gidiyor...

Çok öne çıktı...

Her taşın altından çıkıyor...

Şehir siyasetinin ağır toplarının da önüne geçiyor...

Vs. Vs. Vs.

Bu ve benzeri laflar yayılmaya başladı.

Evet MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan bahsediyorum.

★ ★ ★

DÜM, Mehmet Özhaseki’nin literatüre soktuğu bir kısaltma. Açılımı Dedikodu Üretim Merkezi...

Baki Ersoy da şu günlerde DÜM’ün hedefinde.

Peki neden ?

Baki Ersoy’un milletvekili olarak çok eksikleri de var, yetişemediği, gücünün yetmediği konular da var ama en azından yetişmek için koşan, her arayana cevap veren, her derde derman olmaya çalışan bir milletvekili lazım demiyor muyduk?

Adı, sanı, siması unutulan milletvekillerimizle kıyaslayınca “işte budur” dedirttiği oluyor.

Ha elbetteki bir suçu, kabahati varsa vebali günahı boynuna ama dedikodu olarak konuşulanlar az çok önünü ardını bildiğim konular olduğu için birazdan yüzeysel de olsa aktaracağım mevzularda kanaatim farklı oluştu.

★ ★ ★

Evet Baki Ersoy MHP il başkanlığında olduğu gibi MHP Kayseri Milletvekilliğinde de hızlı gidiyor.

Sosyal medyada fenomen olmuş durumda. Popülaritesi en yüksek milletvekili şu anda Kayseri’de Baki Ersoy.

Ulaşamayan yok, her ne taleple olursa olsun başvuranın olumlu ya da olumsuz cevap aldığı bir milletvekili. Geliyordu-gidiyordu yok... Hiç değilse bir muhataplık ve akabinde bir gayret var.

Kabul edelim ya da etmeyelim, sevelim ya da sevmeyelim bu böyle...

Tamam Bakanlarla, Bakan Yardımcılarıyla, üst düzey bürokratlarla Kayseri’nin sorunları için temasa geçmesi, Kayserispor’un yönetimine irade koyacak kadar stratejik hamleler yapması, belediye başkanı, eski Bakan, milletvekili demeden hedefe oturtup doğru ya da yanlış, eksik ya da fazla laflar etmesi, OSB seçimlerinde belirleyici isim olması gibi bir kısmı aklıma gelen birçok konuda fincancı katırlarını ürkütüyor, çeyrek asır öncesinden bugüne sahip oldukları siyasi güçle halen köşe başlarını tutan namlı statüko unsurlarını rahatsız ediyor mu, ediyor...

Ama şehrin ihtiyacı da aktif bir milletvekili değil miydi?

“Demek ki oluyormuş demek ki böyle milletvekilliği de yapılıyormuş” diyen çok yorum okudum Baki Ersoy haberlerinin altında.

★ ★ ★

Mustafa Alan’ın “muhtardan ileri çıkmak, önde durmak”la ilgili söyledikleri geldi aklıma. Muhtardan ileri çıkmanın doğru görülmediği bir şehirdeyiz.

Bayram tatili süresince birçok belirgin yerde Baki Ersoy ile ilgili dehşet dedikoduların konuşulduğuna şahit oldum.

Dediki demişki dedikodularından öte dedikodular bunlar.

Sanki Baki Ersoy muhtardan ileri çıktığı için kasten hedefe oturtulmuş gibi geldi bana.

Adı bende saklı bir kaynağım, “Mehmet Özhaseki dedi ki...” diye başlayan cümleler kurarak Baki Ersoy hakkında bir takım mevzular aktardı.

Kaynağım sağlam olmasa yazmazdım.

Detaylarına girmeyeceğim...

Ama “bu şehirde DÜM yani Dedikodu Üretim Merkezi gibi hareket eden çevreler var.” diye zaman zaman basının önünde sitemkar konuşmalar yapan Mehmet Özhaseki’nin DÜM bünyesinde gibi hareket etmesi çok normal gelmedi bana.

Bir başka yerde başka biri de, “Taner Yıldız, AK Parti’nin önde gelenleriyle yapılan bir toplantıda Baki Ersoy’dan rahatsızlığını dile getirdi” dedi mesela ki bu konunun detaylarına da girmeyeceğim.

Ersoy’un OSB seçimlerindeki duruşu nedeniyle Mustafa Elitaş’ın Ersoy’a bakışını az çok tahmin edebiliyorum.

Elitaş, OSB’ye müfettiş gönderttiği gibi öyle bir mekanizma olacak olsa Baki Ersoy’a da bir müfettiş göndertirdi herhalde.

AK Parti siyasetçilerinin, Cumhur İttifakı çerçevesinde hareket edilmeyen durumlar olduğu mealine gelen ama herhangi bir isim söylemeyip dillerinin altındaki baklayı çıkaramadıları cümlelerinin altında Baki Ersoy rahatsızlığı var.

Böyle olunca DÜM’e düşmesi de normal...

★ ★ ★

Biraz mübalağa etmiş olacağım belki ama; Baki Ersoy Milletvekili olmasa, Devlet Bahçeli’nin arka çıktığı biri olmasa çoktan başına çorap örmüşlerdi diye düşünüyorum.

Devlet Bahçeli’ye bile Baki Ersoy aleyhinde tesir etmeye çalışırlarsa şaşırmayacağım.

Bayram süresince faaliyette olan DÜM merkezli konuşulanlara bakınca Baki Ersoy’a bir kulp takılıp başına bir çorap örülürse de şaşırmayacağım.

Baki Ersoy, Şevki Kulkuloğlu gibi susup, yutup oturmaz hedef alan hedef de olur orası da ayrı mesela ama, ben durum tespiti yapmış olmak adına tarihe bir not düşmüş olayım.

Yarın öbürgün enteresan bir savaş başlarsa bu yazdıklarımı anımsatırım.

Yazarın Diğer Yazıları