Osman ÇİFTCİ

AK Parti'nin aday vitrini

Osman ÇİFTCİ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde hali hazırdaki milletvekillerinin tamamına yakınının yeniden aday edilmeyeceği yönünde bir kanaat var.

Bu da parti tabanında bir hareketliliği beraberinde getiriyor.

★ ★ ★

Üç büyükler; Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş, Taner Yıldız

Diğerleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ve Hülya Atçı Nergis

Yeniden aday adayı olacaklar mı?

Aday adayı olsalar bile aday edilecekler mi?..

Mevcut vekillerden kimler yeniden aday olur, kimler emekli edilir bilmiyoruz henüz ama AK Parti kulislerinde neler konuşuluyor, vitrininde durum nedir, milletvekilliğine kimler yakışır bu konudaki izlenimlerimi aktaracağım.

★ ★ ★

Üç büyüklerden Bakanlığa namzet olanlardan söz ediliyor, nasipleri neyse vakti zamanında göreceğiz.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akarın Kayseri’den milletvekili adayı edilebileceği konuşulsa da, Bakanların milletvekilleri arasından seçilemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak ben buna pek ihtimal vermiyorum.

Hulusi Akar bulunduğu görevi ziyadesiyle başarılı bir şekilde ifa ediyor.

★ ★ ★

Mevcut İl Başkanı Şaban Çopuroğlunun milletvekili adaylığı için İl Başkanlığı’ndan affını istemesi yakındır.

Yakışır mıİl başkanlığı yaptığı dönemde yakışacağını ortaya koydu sanırım.

★ ★ ★

Partinin eski il başkanı, daha doğrusu milletvekili adaylığı için il başkanlığından istifa eden ancak her ne hikmetse aday listesinde ismi yer almayan Hüseyin Cahit Özden milletvekili adaylığını düşünür ise parti içi vefanın bir göstergesi olarak bile aday edilebilir.

AK Parti milletvekili adayı vitrininde yakışacak isimlerden bir de odur.

★ ★ ★

Murat Cahit Cıngı, Erciyes AŞ’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini başarıyla yürütüyor.

Erciyes gibi zorlu bir dağı tek başına yönetiyor, yakıştırılmadığı yer de yok.

Daha önce milletvekili adayı da oldu ama son sıralara kurulmuştu.

AK Parti Kayseri vitrininde milletvekili adaylığı yakışacak ve potansiyeli pas geçilmemesi gereken isimlerden biri de Murat Cahit Cıngı’dır.

★ ★ ★

Abdulkadir Güneş, AK Parti’nin son dönemdeki zayıf noktalarından biri sahada, halkın içinde, çiftçinin arasında milletvekillerinin yeterince boy göstermemesi ve karşılık bulamamasıdır.

Güneş, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı olmasının yanı sıra Kayseri Ziraat Odaları Birliği’nin de başkanı.

Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Başkanı olan Abdulkadir Güneş AK Parti’nin bu konudaki eksikliğini tüm ilçelerde tamamlayacak potansiyel de birisi.

Milletvekili adaylığına da yakışacak isimlerden birisi.

★ ★ ★

Erol Bedir… Siyaseti düşünür mü bilmem ama Kayseri Milletvekili olsa Kayseri’ye de Kayserispor’a da, çok şey katabilecek birisi

Sağlık Bakanı olsa Spor Bakanı da olsa çok hizmet olur memlekete.

★ ★ ★

Tarım Bakan Yardımcılığı görevinden alınan Develili zengin madenci Mustafa Aksunun partinin seçimlerdeki finans yükünü çekecek adayı olduğu konuşuluyor.

Ama bu iş paraya endekslenirse sonuç hüsran olur.

Sayın Aksu’nun neden Bakan yardımcılığından alındığı konusuyla ilgili kulağımıza yansıyanlar ise milletvekili adaylığı ihtimalinin zayıf olduğunu düşündürüyor.

★ ★ ★

Belediye başkanları arasından milletvekilliğini gönlünden geçirenler varsa bu isimlere de imkan tanınması gerektiğini düşünüyorum.

Partinin teşkilat kademesinden Kocasinan ilçe Başkanı Hüseyin Okandan gibi milletvekilliği hevesinde olanlar da göz ardı edilmemeli.

Partinin il ve ilçe yöneticilerinden de birçok ismin milletvekilliğini gönlünden geçirdiğini duyuyorum ama sahneye çıkarlar mı bilmem

★ ★ ★

Kayseri basın camiasında da milletvekilliğini aklından, gönlünden geçirenler, adı geçenler ve milletvekilliği adaylığına yakışacak, sahadan da sonuç alabilecek isimler var.

Basın sektöründen; Yozgatlılar Derneği Başkanı Deniz Çağan, Birleşik Kafkas Derneği Başkanı Cemil Görücü gibi isimlerin yanı sıra AK Partinin eski il başkan yardımcılarından, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinde Doçent kadrosuyla görev yapan Mehmet Sena Kösedağ gibi isimler AK Partiden milletvekilliğine yakışacak isimler.

Kösedağ’ın Kayseri’deki doğulu vatandaşları temsil noktasında da misyon üstlenebilecek potansiyeli var.

Bu isimler bırakın demografik yapı üzerinde partilerine artı sağlayabilecek potansiyelde olmalarını gazeteci olmaları nedeniyle memleket sorunlarına hali hazırdaki milletvekillerinden kat kat daha fazla vakıf olmaları nedeniyle bile milletvekili adaylığına yakışabilecek isimler.

Emine Timuçin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı.

Partinin kadın adaya da ihtiyacı var mı, var

★ ★ ★

Şimdilik bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.

AK Parti ve diğer siyasi partilerdeki gelişmeleri izlemeye ve yorumlamaya devam edeceğim .

Yazarın Diğer Yazıları