Nejdet KALA

AK Parti Milletvekillerine soruyorum: Öyleyse hanginiz!

Nejdet KALA

TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptığı sırada fenalaşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 
Hasan Bitmez’in vefatının ardından da Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerini bir telaş aldı. 
Telaşın sebebi AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Hasan Bitmez’in fenalaşarak yere düştüğü anda,“Allah’ın gazabı böyle olur işte… Allah’ın gazabı…” dediğinin iddia edilmesiydi. 
Onca kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye, düşmanlaştırmaya çalışmaya rağmen bu toplum hala vicdan sahibiydi ve bir insan can çekişirken,  adeta “Oh olsun, gördün mü?” dercesine söylenen“Allah’ın gazabı böyle olur işte… Allah’ın gazabı…” ifadelerini kabul etmiyordu. 
Onun için hemen Özlem Zengin’in savunmaya geçtiler. 
Yalan haber dediler.
Haksızlık yapılıyor dediler. 
Algı yapıyorlar dediler.
Dediler de dediler. 
AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, büyük bir keşifte bulunmuş gibi Özlem Zengin’in arşiv fotoğrafını kullanan bir gazeteyi hedef göstererek,  “Bir yalan haber daha. Öncelikle resim olay gününe ait değil. Resimdeki Ramazan Can artık vekil değil. Ben olay anına orada Özlem Zengin’in yanındaydım. Söylediği iddia edilen sözler kuru bir iftira. Meclis kayıtlarında her şey ayan beyan! Böyle bir acı siyasete alet edilmemeli” dedi. 
Bu paylaşımı alıntılayan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Bu müessif hadise ancak bu kadar yanlı bir şekilde çarpıtılabilir !!! Özlem Zengin o günki Grup Başkan Vekili olarak en önde oturuyordu ve usûlünce sadece söylenenlere, daha doğrusu iftiralara itiraz etti. Tutanaklarda da her şey ayan beyan. Burdan algı yönetimiyle Ak Parti Grubuna iftira atmak çok büyük bir ayıp hatta büyük bir ahlaksızlıktır.” dedi. 
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy uzunca bir açıklama yaptı. Koca koca harflerle 
“GRUP BAŞKAN VEKİLİMİZ SAYIN ÖZLEM ZENGİN’İN BÖYLE BİR HİTABININ OLMADIĞI TBMM TUTANAKLARINDAN DA ANLAŞILMAKTADIR.‼ Yalan haberi ortaya atan gazeteciyi, ona kaynak olan kişileri açıklamaya davet ediyorum.” dedi. 
Ben de kentimin milletvekillerinin doğru söylediğini düşünerek, TBMM Tutanaklarına baktım, keşke kendileri de baksalardı. 
Baksalardı, TBMM tutanaklarında, Hasan Bitmez’in fenalaşarak düştüğü anda söylenen,“Allah’ın gazabı böyle olur işte… Allah’ın gazabı…” ifadelerinin aynen yer aldığını görülerdi ki, ben bu ifadeleri aynen TBMM tutanaklarından kopyaladım. 
Tutanaklarda, bu ifadelerin Özlem Zengin’e ait olduğu söylenmiyor ama AK Parti grubundan bu sözlerin söylendiği hiçbir tartışmaya yer vermeksizin yazıyor. 
AK Parti Milletvekili Özsoy, “Yalan haberi ortaya atan gazeteciyi, ona kaynak olan kişileri açıklamaya davet ediyorum.” diyor ya ben de kentimin milletvekillerini Özlem Zengin’in söylemediğini ifade ettikleri, kaynak gösterdikleri TBMM tutanaklarına yansıyan, bir insan can çekişirken kullanılan “Allah’ın gazabı böyle olur işte… Allah’ın gazabı…” ifadeleri kimin söylediğini açıklamalarını bekliyorum. 
Ve soruyorum, madem bu sözleri AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin söylemedi. Öyleyse  hanginiz söyledi?
Bu sözleri Özlem Zengin değil de başka bir AK Parti milletvekili söylediyse ki, TBMM tutanakları bunu söylüyor, bir insan can çekişirken kullanılan bu ifadeleri insani buluyor musunuz? 
(Not: AK Parti Milletvekillerinden Hulusi Akar bu konuya hiç girmezken,  Şaban Çopuroğlu ise Ayşe Böhürler’in kullandığı fotoğrafta yer alan Kırıkkale eski Milletvekili, Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın paylaşımını paylaşmış. Ramazan Can da fotoğraf üzerinden konuyu açıklamaya ve haksızlık yapıldığını söylemeye çalışıyor ama Hasan Bitmez yere düştüğünde an Özlem Zengin’in ellerini savurarak bir şeyler söylediği fotoğraflar da var. O fotoğraflarda olmayan ise Özlem Zengin’in yanında olduğunu söyleyen Ayşe Böhürler)
 

Yazarın Diğer Yazıları