MUSTAFA AYDOĞAN

YARADILANLARI SEVİN YARATAN'DAN ÖTÜRÜ

MUSTAFA AYDOĞAN

Bazen insanın isyan edesi geliyor,  “Nasıl bir dünyada yaşıyoruz” diye. Birbirinin yüzüne zoraki bakan insanlar var. Birilerinin ayakları yerde, kafaları tavanda geziyor. Kendini birinci sınıf karşısındakini ikinci sınıf, hatta üçüncü sınıf olarak gören insanlar var.

Böyle insanlar şunu unutmasınlar ;“Kafanız bu dünyada ne kadar tavanda gezerse gezsin, önemli olan öbür dünyada kafanız nerede olacak ona bakın. Allah kibirli insanları sevmez, parasına bakıp böbürlenen insanların sonunun ne olacağını ancak Allah bilir”

Böyle insanlar iş Allah’a kitaba gelince de mübarekler en derin hoca kesilirler. Ya o kalp, o kalbinizi Allah okumuyor mu zannediyorsunuz?

Merak ettiğim bir şey var; bu tür insanlar alnını secdeye koyduğu zaman içlerinden ne geçiriyorlar. Tamamen Allah’a mı yöneliyorlar, yoksa içlerinden hesap kitap mı yapıyorlar?

Öbür dünyada sorulacak 5 sorudan birisi; “Malınızı nereden kazandınız, helalden mi, haramdan mı, malınızı nerede harcadınız ?”

Bakın, Kuranı Kerim Nahl Suresi 23.Ayet’te ne deniyor: “Şüphe yok ki Allah, onların gizlediklerini de, açığa vurduklarını da bilir. O, büyüklük taslayanları hiç sevmez”

Eee ne demişler, “Gururlanma Padişahım senden büyük bir Allah var”

Yine ey kafası tavanda gezen insanlar aslında sizler acınacak haldesiniz çünkü; sizler Allah’ın hiç sevmediği kullardansınız…

Benim beslediğim Kediler bile inanın sizlerden daha değerli. Onlar en azından öbür dünyada hesaba çekilmeyecekler.

Ne diyor Yunus Emre:

YARADILANLARI SEVİN, YARATAN’DAN ÖTÜRÜ.

Eğer ki inancınız yok ise kafanızın tavanda gezmesi de normal, kibirli olmanız da normal, böbürlenmeniz de normal. Normal oğlu normal…

ORC’NİN ANKETİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

AK Parti’ye yakın olduğu iddia edilen ORC araştırma şirketi yaptığı ankette, “Bu Pazar Milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna, seçmenlerin yüzde 30.6'sı AKP derken, yüzde 26.5'i ise CHP'yi işaret etmiş.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti kurması halinde “Oy verebilirim” diyenlerin yüzde 11.6 ‘sı Ali Babacan’ı işaret ederken, Davutoğlu'na ise yüzde 8.5'lik kesim "oy verebilirim" demiş.

Böyle bir ankete inansak mı, inanmasak mı?

Şimdiden Araştırma şirketlerinde de bir eksen kayması mı var?

Yazarın Diğer Yazıları