MUSTAFA AYDOĞAN

VEFA GECESİ

MUSTAFA AYDOĞAN

Önceki gün akşam Kayserispor Vefa gecesi yapıldı. Gecede 80 bin 349 forma satıldı. Bunun yanı sıra 10 bin 114’te SMS atıldı. Aslında hedef 100 bin forma idi ama yine de rakam hiç de küçümsenecek kadar az değil.

Gecede rekoru 10 bin forma satın alan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kırarken, ikinci sırayı da Şahin Sucukları sahibi Salih Fazlıoğlu aldı. O da 6 bin 38 forma ile en fazla katkı sağlayanlardan oldu.

Saat: 21.00’de başlayan geceye  tam 22.25’de telefonla bağlanan AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, salonda bulunanları selamladıktan sonra ,”Kayseri isminin geçtiği her yer için canımı seve,seve veririm” ifadelerini kullandı. Kayserispor’a olan sevgisini dile getirdi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hiç soruşturma geçirmediğini ve yargılanmadığını ancak ilk defa Kayserispor’un hakkını savunduğu için üç ay hak mahrumiyeti aldığını açıkladı.

Sezon başında aldığı formaların miktarını söyledikten sonra gece den de 5 Bin 38 forma satın aldığını duyurdu.

Kayserispor onursal başkanı Mehmet Özhaseki’nin telefona bağlanacağının anons edilmesinin ardından salondan sadece az sayıda kişi alkışladı. Salonda bulunan taraftarlardan ne çıt çıktı, ne tezahürat yapıldı.

Oya o gece Vali Şehmuz Günaydın’ın daha önce Milletvekili Baki Ersoy’u telefona bağlayın talimatı öncesinde ve sonrasında tüm taraftarlar “Hep beraber, hep beraber BAKİ ERSOY” tezahüratları ile salonu inlettiler.

Aslında MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Vefa gecesine davet edilmemesi başlı başına büyük bir hata idi. O da önceki gün çok daha iyi anlaşıldı.

Baki Ersoy telefona bağlandıktan sonra “Kapalı kale taraftarlar grubunu ve tüm taraftarlarımızın hepsini alınlarından öpüyorum. Şartlar ne olursa olsun her zaman yanlarında olacağıma namus ve şeref sözü veriyorum” diye konuştu. Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’a da seslenerek , “Hocam dik durun her zaman sizlerin yanındayım” ifadelerini kullandı. Takım Kaptanı Umut Bulut’u da es geçmedi.

Forma konusunda “Sayın Valim ne diyorsa o” diyerek topu Vali Günaydın’a attı. O da “ 2 bin 38 diyelim “ diye seslendi. Ersoy bunun üstüne 1038 forma da kapalı kale’ye hediye ettiğini kaydetti.

Vali Şehmuz Günaydın’ın “TAM BİR KAYSERİ SEVDALISI” demesi ile birlikte salon adeta taraftarların tezahüratları ile yıkıldı.

“İnsan bu ne sevgi ah” diyor, Baki Ersoy tüm taraftarların gönlüne girmeyi bir yana bırakın, hepsinin kalbini fethetmiş. Tek bir defa Özhaseki lehine tezahürat yapılmazken, Kadir Has Kongre merkezi ve spor salonu BAKİ ERSOY ismi ile çınlatıldı. Forma satışlarının yanı sıra geceye damgasını vuran aynı gün sabah yaptığı sitem dolu basın toplantısının ardından Baki Ersoy oldu.

Demek ki, birileri “dışlayalım derken” daha da ön plana çıkmasını sağladılar, bundan sonra da önüne geçemezler. Şu kadarını söyleyeyim; Bundan sonraki yerel seçimlerde Baki Ersoy Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olursa başkanlık AK Parti’den MHP’ye geçer. Bunu yazın bir kenara.

Yazarın Diğer Yazıları