MUSTAFA AYDOĞAN

TERÖR İMALATHANESİ!

MUSTAFA AYDOĞAN

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen terör saldırısını Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından kınandı. Yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınadıklarını belirterek yetkililerden sorumluların bulunmasını talep ettiler.

Yaptıkları açıklama aynen şöyle:” "Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bugün ilçe başkanımızın gözaltına alınması ve belediye eş başkanımızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir. Bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde, insanca yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız."

Hem saldırıyı kınıyorlar, hem de Terör örgütü aleyhine tek kelime etmiyorlar. Anlaşıyor ki bu saldırının sivil vatandaşlara yapıldığı için kınama mesajı yayınlıyorlar. İşte besleyip büyüttüğünüz Yılan ne asker, ne polis, ne korucu ne de sivil vatandaş dinlemiyor. Hatta gözlerini kırpmadan kundaktaki yavrulara bile kıyıyorlar. Bunlarda ne Allah korkusu, ne din, ne iman ne vicdan var. Gençlerin beyinlerini yıkayıp hepsini de bir ölüm makinesi haline getiriyorlar. Sonra da kendi vatandaşlarını dahi gözleri görmüyor.

Bunların ne olduğunu zaten biliyoruz da terör örgütüne gönderilenlerin gözü yaşlı annelerin anlattıklarına göre HDP binasına gittikten sonra dağa çıkarıldıklarını biliyoruz. Madem terör örgütüne yardım ettikleri gerekçesi ile 3 belediye’ye kayyum atandı, asıl bataklık niçin kurutulmuyor. HDP’nin hala kapılarına niçin kilit vurulmuyor.

HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin anlattıklarını bizler duyuyoruz da, yetkililerimiz duymuyor mu? HDP’nin kapatılması için niçin kimse meclise önerge getirmiyor.

Bizlerin bilmediği, vatandaştan saklanan bir şeyler mi var, varsa açıklayın hepimiz de öğrenelim. “Vatan, Millet, Bayrak” deyince mangalda kül bırakmayan sayın vekiller sizlerin sesi niçin çıkmıyor?

Terör örgütlerinin temizlenmesi konusunda iktidara tam destek veren MHP, HDP için niçin bir girişimde bulunmuyor?

Şehitlerimiz geldikçe yapılan kınamalarla geçiştirmeyelim sadece, Polisimiz, askerimiz teröristleri yok etmeye çalışırken, sizler de siyasi destekçilerinin temizlenmesi için bir şeyler yapın.

Şimdiye kadar şehit olan onca askerimiz, onca polisimiz ve korucularımız için kınama mesajı yayınlamayan HDP, saldırıyı sivil vatandaşlarımıza yaptığı için kınama mesajı yayınlıyor, devletimizden de sorumluların bulunmasını istiyor. O halde hangi mağarada, hangi inlerde olduklarını yerlerini söyleyin, askerimiz de tepelerine binsin.  Bu kadar basit.

Bakın son dakika düşen bir haber şöyle: “Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinde patlamadan kısa süre önce belediyeye ait aracın görüldüğü bilgisi üzerine 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 4 şüpheliden HDP İlçe Başkanı A.K. ile HDP'li Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ş.A. gözaltına alındı.

Bu da benim yazdığım köşe yazısını doğruluyor. Pisliği kazıdıkça altından HDP çıkıyor. Böyle tek,tek gözaltına almakla olmaz. Terör imalathanesinin tamamen kapatılması gerekmez mi?

Yazarın Diğer Yazıları