MUSTAFA AYDOĞAN

SUÇUNUZLA DURUN

MUSTAFA AYDOĞAN

Türkiye’nin İdlib’de bulunan gözlem noktasına rejim güçleri tarafından yapılan saldırının ardından gerekli ders fazlası ile verildi ve hadleri bildirildi.

Arkasına Rusya’yı alan Esed, dayılığı da elden bırakmıyor ve kendini daha da komik duruma düşürüyor, bu kez karşısında olan ülkenin Türkiye olduğunu unutuyor. Bu işbinlerce kendi masum vatandaşlarını havadan ve karadan bombalamaya benzemez.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Adana mutabakatına dikkat çekerek; "Adana Mutabakatı Türkiye'nin gerektiğinde Suriye topraklarında operasyon yürütme hakkı tanıyor. Bazıları sizin 'Suriye topraklarında ne işiniz var?' diyor. Amerika'yı da davet etmedi. Elimizde kapı gibi Adana mutabakatı anlaşması var, biz bu anlaşma gereği oradayız" demişti.

Adana Mutabakatı'nın terörle mücadeleye ilişkin olduğunu belirterek Erdoğan’ın kontrolü altındaki terör örgütlerini koruduğunu ve onlara çeşitli yardımlar sunduğunu iddia eden Suriye Dışişleri, Türk hükümetinin bu tür eylemlerinin Ankara'ya güveni zedelediğini savunuyor.

Allah, Allah…

Demek ki tüm terör örgütlerinin kendi basiretsizlikleri ve beceriksizlikleri yüzünden Suriye’de yuvalandığının, Türkiye’nin asıl amacının ülkemize karşı sürekli saldırıda bulunan bu terör örgütlerini temizlemek olduğunu biliyorlar bilmesine de işlerine gelmiyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin söz konusu mutabakat uyarınca Suriye'ye asker gönderme ve terörle tek başına mücadele etme hakkına sahip olmadığını belirterek, "Şam, yalan söylemeye ve Suriye'deki eylemleri konusunda halkı yanıltmaya devam eden Erdoğan'ın inatçılığını kınıyor. Bu bağlamda Adana Mutabakatı'nın Türkiye'nin Suriye hükümetiyle koordinasyonunu tanımladığını, bunun bir uluslararası anlaşma olması nedeniyle Erdoğan'ın tek başına hareket edemeyeceğini hatırlatmak isteriz" ifadelerini kullanıyor.

Ülkenizdeki tüm terör örgütlerini temizleyin Türkiye’nin zaten Suriye’de işi olmaz. Tek derdimiz ülkemizin güvenliği. Ülkemize karşı yapılacak en küçük bir saldırıda elbette cevapsız kalmaz. Hem de en alasından cevabı verilir.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’da üstüne basa, basa buna dikkat çekiyor.

Babası gibi sicili bozuk olan ve binlerce masum insanı gözünü kırpmadan öldüren Beşşar Esad katliamlarına da devam ederken canını kurtarma derdine düşen Suriyeli sivil vatandaşlar da çareyi Türkiye’ye sığınmakta buluyorlar. Ülkemizde bulunan sığınmacıların yanı sıra sınırlarımızda oluşturulan kamplarda da yaşamaya devam ediyorlar. Türkiye bu sığınmacılara kucak açarak elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor. Her ne kadar Suriyeli sığınmacılar konusunda çatlak sesler yükselse de doğru olanı yaptığımız inancındayım. Yoksa bir daha kimse, “Mazlumların yanındayız, ya da Müslüman Müslüman’ın kardeşidir” demesin. Allah ülkemize zeval vermesin…

Son olarak Suriye’ye başta dışişleri ve Esad’a “Suçunuzla durun, Türkiye’yi karşınıza almayın. Bu kez karşınızda masum siviller yok” diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları