MUSTAFA AYDOĞAN

SON GÜLEN HEP İYİ GÜLÜYOR!

MUSTAFA AYDOĞAN

Hani ortaya iyi bir iş çıktığı zaman “Maşallah” deriz ya şimdi buna ne diyeceğiz?

Ocak-ekim döneminde 739.1 milyar TL gelir elde eden Hazine, bunun yüzde 11.8’i olan 87 milyar lirasını faiz ödemeleri için harcamış. Son 12 ayda Hazine’nin toplam faiz gideri 96.3 milyar TL olurken, bu rakam 2018’de toplanan 621.3 milyar TL’lik toplam vergi gelirinin yüzde 15.5’ine ulaşmış.

Maliye ve Hazine bakanı damat Berat Albayrak olunca kötü bir şey de yazmak insanı açıkçası biraz sıkıyor.

Zaten zar, zor geçimimizi sağlıyoruz bir de işin içinde sürüm, sürüm süründürülmekte var, bizim ne Adliye’ye durmadan gidip gelecek gücümüz kaldı, ne de açıkçası kendimize Avukat tutacak paramız kaldı. O hale geldik, getirildik.

Yine de canları sağ olsun en azından biliyoruz ki dar gelirli vatandaşlar olarak bizler açlık sınırının altında yaşıyorsak da biliyoruz ki onların bir eli yağ’da bir eli Bal’da. Bizim için yemeseler de aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyip karnını doyuranların olduğunu bilmek de iyi… BİR TARAFTA SÜRÜNENLER, BİR TARAFTA SEFA İÇİNDE YAŞAYANLAR VAR. Demokrasilerdeki çok seslilik gibi bir şey bu da, ya da öyle düşünerek kendinizi, kendimizi teselli edelim.

Dinimiz gereği günaha girmemek için isyan bile edemiyoruz, yine de Allah’a sığınarak ondan medet bekliyoruz. Allah’a sığınmaktan başka çaremiz de yok, sığınacak bir yerimiz de yok. Başkalarının sırtını dayadığı gibi bizim sırtımızı dayayacağımız dayılarımız da yok.

BİZDE TIRNAK VAR BOL, BOL BAŞIMIZI KAŞIYORUZ.

Bizler ne ile kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz, (ZÜĞÜRT TESELLİSİ OLARAK), bu dünyanın öbür tarafı da var. Aç olanları düşünmeden aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyenlerin daha fazla hesaba çekileceğini düşünerek teselli bulmaya çalışıyoruz.

Bunu yazarken aklıma bir fıkra geldi, fıkra işte ben uydurmadım birileri öyle anlattı benim aklımda da öyle kaldı.

Adamın biri manava varmış “Tart şuradan bir kile Elma” demiş, almış Elma’yı oracıkta hayır, huyur bir güzel yemiş. Manav bakmış adamın Elmayı bitirdiğini görünce, “Elmayı yedin bitirdin parasını ver” demiş. Adam “Param yok, canımı istiyorsan al” cevabını vermiş.

Manav ne yapsın çaresiz bir kilo Elma için başını derde sokacak değil ya, “Öbür dünyada alacağım olsun” demiş. Bizim uyanık bu kez, “EĞER ÖBÜR DÜNYADA ALACAKSAN BİR KİLO DAHA TART” demiş.

En iyisi bu konuyu kapatıp, asıl konumuza dönelim. Hani damat arada bir boy gösterip sürekli gülücük dağıtarak konuşuyor, durmadan Pembe tablo çiziyor ya, işin aslı hiç de öyle değil. O Pembe tablo bizlerin semtine gelinceye kadar KARA TAHTA’YA dönüşüyor.

Görünen o ki bizler şimdiye kadar yaşadığımız sıkıntıları katmerli olarak 2020’de de yaşayacağız.

 

Hazine’nin faiz yükü, 2020’de daha da artacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı 31 Ekim’de yaptığı açıklamada, 2020’de 222.6 milyar TL anapara ve 129.4 milyar TL faiz olmak üzere toplam 352.1 milyar TL tutarında borç servisi gerçekleştirilmesinin, borç servisinin 287 milyar TL’sinin iç borç; 65.1 milyar TL’sinin ise dış borç servisi olarak yapılmasının öngörüldüğünü açıklamıştı. Borcun 88.4 milyar TL’si döviz cinsinden ödenecek. Yüksek bütçe açığı ve borçlanmada vadelerin düşmesi, Hazine’nin borç ve faiz yükünü de artırmış durumda.

VATANDAŞIN SURATININ ASILMASINA GEREK YOK, NE GÜZEL SÜREKLİ GÜLEN BİR MALİYE VE HAZİNE BAKANINA SAHİBİZ. Siz gülmeye, biz de çile çekmeye alıştık nasıl olsa. Siz çok iyi yaşayın yeter ki bizler YAŞAMASAK TA OLUR CANIM BAKANIMMM. Ha unutmadan son gülen HEP İYİ GÜLÜYOR.

Yazarın Diğer Yazıları