MUSTAFA AYDOĞAN

PASTIRMA'YI GAPTIRMAM

MUSTAFA AYDOĞAN

Köşe yazısının başlığını okuyan birçok kişi “Kaptırmam yazacağına, gaptırmam yazmış” diyecekler ama o başlığı bilerek ve isteyerek yazdım.

ANAP Genel Başkanı rahmetli Turgut Özal Başbakanlığı döneminde Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)’a büyük önem verdi. GAP’ın tamamlanması ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ikinci bir Çukurova olacağını, tarım ve ziraat alanında Türkiye’nin adeta çağ atlayacağını ısrarla söyledi.

GAP için bütçeden oldukça önemli pay ayrıldı ve gerçekten de çok büyük bir yatırımdı. Turgut Özal’ın sürekli GAP projesinden bahsetmesi o dönem Süleyman Demirel’i oldukça rahatsız etti ve, “GAP’I GAPTIRMAM, GAP PROJESİ BİZİM PROJEMİZ” diye sürekli söyledi.

Allah her ikisini de rahmet eylesin.

Şimdi bizim Pastırmamız da aynen GAP projesine döndü. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Mehmet Kastamonu Pastırması Kayseri Pastırmasından daha iyi” demesi üzerine hemen savunma mekanizmasını çalıştırmaya başladık.

Kayseri’nin gündemine bomba gibi düştü peş, peşe yapılan açıklamalar birbirini izledi.

Biz de Pastırmamızı gaptırmamak için savunma ve hareket mekanizmalarını harekete geçirdik. “Pastırma kağıt gibi doğranmış mı?” diyerek nasıl doğranacağından tutun da nerede ise bir tarifini vermediğimiz kaldı.

Önceki gün Kayseri Gazetelerinin yarısından fazlası Pastırma konusunu ya manşetten verdiler, ya da sür manşetten. İki, üç gün gündemden düşmedi.

Aslında hiç de savunmaya geçmemize gerek yoktu bırakın Türkiye’yi Avrupa’nın birçok ülkesi de artık Pastırma, Sucuk ve Mantı’nın asıl anavatanının Kayseri olduğunu. O yüzden Pastırmayı Gaptırmamız mümkün değil.

Şimdi gelelim şu bizim BÜYÜK TORAMAN’a

Büyük Toraman, İstiklal Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi ile birlikte yaklaşık 1600’e yakın nüfusa sahip. Geçmişte referandumla Felahiye ilçesine bağlanmış, şimdilerde ise Özvatan İlçesine bağlanmak istiyor.

Eski Belediye Başkanlarından Mehmet Köseoğlu, Felahiye İlçesine bağlı olan Özvatan’ın ilçe yapılması için büyük çaba harcadı. Rahmetli Demirel’in koruma müdürü olan Şükrü Çukurlu’nun da çabası ile eski adı Çukur olan Özvatan ilçe yapılarak Felahiye’den ayrıldı.

Özvatan’ın ilçe olmadan önceki halini de biliyorum, sonraki halini de ikisi arasında çok büyük fark var.

Özvatan ilçe yapıldıktan sonra MHP’li belediye Başkanları Mustafa Akpınar, daha sonra da şimdiki Başkan Halit Demir’le birlikte büyük bir değişim yaşadı. Her bakımdan daha da gelişirken eskiden bağlı olduğu Felahiye’yi solladı.

Felahiye’de ise yıllardır gözle görülür bir değişim yok. Aslında her ne kadar Büyük Toramanlılar Özvatan’ın kendilerine mesafe olarak daha yakın olduğu için Özvatan’a bağlanmak isteseler de, bunun gerçek nedenlerinden birisi de uzak mesafenin yanı sıra Felahiye’nin hizmette geri kaldığından dolayı.

Kendine faydası olmayan ilçenin, mahallelere ne kadar faydası olur varın tahmin edin. Bu arada Özvatan’ı her hali ile değiştiren ve geliştiren Belediye Başkanlarını kutlamak lazım. Yakında Büyük Toraman’da bu gidişle Özvatan’a bağlanır. Şimdiden hayırlı olsun.

Yazarın Diğer Yazıları