MUSTAFA AYDOĞAN

MAKSİMUM DİYALOG MAKSİMUM İLİŞKİ

MUSTAFA AYDOĞAN

Dilovası'nda kurulu bulunan Polirem Kimya A.Ş.'nin sahibi, Dilovası Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda AK Parti Dilovası ilçe başkan yardımcısı Hamza Şayir, AK Parti’den önce Dilovası belediye başkan adayı oldu, sonra da seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Belediye Başkanları yaptıkları iyi ve kötü icraatları ile anılırlar. Ancak görünen o ki Hamza Şayir’in ismi bu günlerde sık, sık karşımıza çıkacağa benziyor.

Okulların açılması ile birlikte kimsenin tanımadığı bilmediği Şayir ismi gündeme bomba gibi düştü.

Kocaeli'de Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, makam aracını satarak, ilçedeki 12 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuyor. Okullara giderek öğrencilere kırtasiye malzemelerini kendi elleriyle dağıtıyor. Şayir, "Bırakın makam aracını, biz ceketimizi satarak da bunu yapmaya hazırız" diye konuşuyor.

Birçok belediye başkanı sadece bir makam aracıyla yetinmeyerek birkaç tane lüks makam aracına binerken, bir başkan da çıkıyor ve makam aracını satarak öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyor.

Aslında başkanın bu duyarlılığının diğer Belediye Başkanlarına da örnek olması lazım. Başkanlar okulların açılış törenlerinde ders zili çalarak kendilerini göstermekten ziyade yoksul ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerekmez mi. Belediyelerin yeterli bütçesi yoksa bunu kendi ceplerinden de karşılayabilirler.

Malum, Belediye Başkanlarının yüzde 90’ının maddi durumları oldukça iyi. Hizmetse alın size hizmetin en hayırlılarından bir tanesi. Ben Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’i buradan tebrik ediyor, kendisini bu davranışından dolayı kutluyorum.

‘KOŞA, KOŞA GİDECEĞİZ’

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 30 Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya gelecek.

İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Cumhurbaşkanının davetine katılacak mı, katılmayacaklar mı? Sorusuna mahal vermeden ilk açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, ardından da Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer’den geldi.

52 Baro Başkanının “Külliye’ye gitmeyiz” açıklamaları henüz hafızalarımızda tazeliğini korurken, CHP’li başkanların Külliye’de yapılacak olan toplantıya katılacak olmaları ülkemiz açısından oldukça önemli. Bu ülkede insanlarımızı ayrıştıranlara asla fırsat verilmemeli. AK Partisi’de bizim, CHP’side bizim, MHP’si de bizim diğer partiler de bizim partilerimiz. Dayanışma içerisinde olmaları ve ülke sorunları üzerinde çözüm odaklı olmaları 82 Milyon’un en büyük arzularından bir tanesi. Aksisi ise Türkiye düşmanlarını sevindirir onların işine gelir.

İmamoğlu’nun “Davete katılacak mısınız” sorusuna verdiği cevabı da iyi irdelemek lazım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “"Tabii ki. Neticede bizim bireysel bir talebimiz vardı. Ama Sayın Cumhurbaşkanı bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla, belediyelerin sanıyorum sorunlarını konuşmak üzere ya da bu yeni dönemi tartışmak üzere toplantı daveti yaptılar. Elbette ki katılacağız. Elbette ki şehirlerimizin, büyükşehirlerin sorunlarını kendileriyle paylaşma imkanımız olacak. Biz devletin her kademesinde maksimum diyalog maksimum ilişki. Neticede vatandaşımız hizmet bekliyor. Ama bizden ama merkezi hükümetten. Dolayısıyla işbirliğine ülkemizin her kademesinin ihtiyacı var. Biz bundan kaçınacak, set koyacak anlayışa asla sahip olmadık, olmayacağız da. Zaten anlamlı da değil. Daveti için teşekkür ediyorum" diye konuşuyor.

Aynı şekilde Tunç Soyer’de;  AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanları davetine ilişkin, "Tabii ki gideceğiz. Koşa, koşa gideceğiz. Mutlaka bir şeyler söyleriz. Biz dersimizi çalışalım bakalım"  cevabı veriyor.

Artık parti ayırımlarını bir kenara bırakarak el ele verelim, buna ihtiyacımız var.

Yazarın Diğer Yazıları