MUSTAFA AYDOĞAN

KAYSERİ ÇANTADA KEKLİK!

MUSTAFA AYDOĞAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere her iki bayramda da birer maaş ikramiye vaadini AK Parti hükümeti hemen uygulamaya koydu.

Emeklilere hem Ramazan bayramında, hem de kurban bayramında birer maaş olmasa da 1000’er lira ikramiye veriyor.

Hem ortaya atandan, hem de uygulayandan Allah razı olsun.

31 Mart yerel seçimlerinden önce CHP adayı Ekrem İmamoğlu,” öğrenci abonmanlarını, sı ücretlerini indireceğim” dedi sağ olsunlar İstanbul Büyükşehir Belediye meclisi 85 lira olan öğrenci abonmanlarını 40 liraya düşürürken, su fiyatlarında da yüzde 46’ya varan indirim yapıldı. Bir indirim de Doğalgaz’da yaşandı.

Demek ki isteyince oluyormuş.

Şimdi bizim Belediye Başkanlarına sormak lazım, özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a;

“İstanbul’da seçim öncesi yaşananlardan örnek alıp sizin de öğrenci abonmanları ve su ücretlerinde indirim yapma gibi bir düşünceniz var mı?”

Sorunun cevabını duyar gibiyim ‘yok, yok, yok.’

Niye indirime gitsinler ki? nasıl olsa seçim yok, seçim olsa da kaygıları yok.

Kayseri’de seçimde sandığa giden 4 seçmenden 3’ü kendilerine oy veriyor.

Kayseri her zaman çantada keklik…

Yardıma muhtaç durumda olan ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakfından yardım alan kişilerde bile duru farklı değil. Onlarda da durum değişmiyor 4’te 3’ü AK Partiye oy veriyor.

Durumu iyi olan insanları bir yerde anlarım ama onları pek anlamak mümkün değil. “Ölüyor gidiyor kuyruğu dik tutuyor” Atasözü tam da onlar için söylenmiş.

Herkes özgür iradesiyle istediği partiye oy vermekte serbest ancak, Kayserimize yatırımların gelmesi için de birazcık endişe olması lazım.”Kayseri’de seçimi kaybetmeyelim” endişesi.

ETME BULMA DÜNYASI

Eski Başbakan yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın 10 gün içinde AK Parti’den istifa edeceği ve kuracağı yeni partiyi ilan edeceği konuşuluyor. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bu konuda görüştüğü ileri sürülüyor.

11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’de Babacan’a destek veriyor.

Aklıma ,2000 yılında Milli Görüş hareketinde yaşanan kırılma geldi. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan2ın başını çektiği yenilikçi hareket Saadet Partisine katılmayarak AK Partiyi kurmuşlardı.Gül ve Erdoğan ,hocaları Erbakan’dan ayrılarak ayrı yolda yürümeye başlamışlardı.

Şimdi,Ali Babacan’ın AK Partiden ayrılarak yeni parti kurmasına,”ETME BULMA DÜNYASI” desek yanlış olmaz sanırım.

Yazarın Diğer Yazıları