MUSTAFA AYDOĞAN

İŞ PARAYA GELİNCE

MUSTAFA AYDOĞAN

Evet, iş paraya gelince her şey değişiyor. Almaya gelince bol, bol alıyoruz vermeye gelince de birden cimrileşiyoruz.

İktidara yakın gazetelerin aylardır “Emekliye müjde” diye verdikleri haberler nasıl cılk çıktı ise şimdi de memurlara yapılan teklifler de sanki şaka gibi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi’ne dair taleplerini daha önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sunmuştu. Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep etmişti.

300 lira Seyyanen zam ve üstüne üstlük ilk altı ay için yüzde 15 zam hükümet yetkililerinin ajandasında yazmayan rakamlar.

Onların ajandasında emekliler için yazılmış rakamlar duruyor, aynı teklifi bu kez de Kamu işçilerine sundular. ilk 6 ay için yüzde 5,ikinci 6 ay için de yüzde 4 zam.

Hadi emeklilere gelince cimrileştiniz,200 bin kamu işçisine gelince bari bu kadar cimrileşmeyin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sanki yakında seçim varmış gibi yurt içi gezilerine çıkacak, mitingler yapacak. Bu ziyaretlerin adı da teşekkür ziyaretleri olacak. Her gittiği yerde de “Sizin şehrinize ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz?” diye soracak.

Millet susacak, o konuşacak.

Meydanlar yine dolacak ancak, peş, peşe yapılan zamlar ve ardından hem emekliye verilen yüzde 5 zamların, hem de Kamu çalışanlarına teklif edilen yüzde 5’in kokusu 2023’te yapılacak olan seçimlerde çıkacak.

Bir yandan Ali Babacan, bir yandan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurmak için harekete geçtiği bir dönemde AK Parti kaybedilen Belediye seçimlerinden bile ders çıkarmamış. Ders çıkarmış olsa idi, “Suriyeli mültecilere 37 Milyar dolar harcadık” diye öğünerek anlatmaz, emeklisini, memurunu memnun ederek onları refaha kavuştururdu.

Bu minik zamlar, minik, minik oyların habercisi, HABERİNİZ OLA.

ERCİYES ZAFER KURULTAYI

18 yıl sürekli yapılan ve daha sonra iptal edilen Erciyes Zafer Kurultayı’nın yeniden yapılması için girişimlere başlandı.

Tertip Komitesi adına kendisi ile görüştüğüm Necip Dinçer, gerekli yerlere müracaatların yapıldığını ve izin verilmesi halinde 4 Ağustos’ta Erciyes Zafer Kurultayının yeniden yapılacağını söyledi. Dinçer,”Gerekli izinlerin alınması halinde daha önce yaşanan coşkunun, yine yaşanması için Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinden ülküdaşlarımızı Erciyes’e bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. Çeşitli gerekçelerle iptal edilen Erciyes Zafer Kurultayı için izin çıkıp çıkmayacağını bekleyip göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları