MUSTAFA AYDOĞAN

HAVAALANINDA NELER OLUYOR?

MUSTAFA AYDOĞAN

Havaalanında bu yılın Ocak ayında Taksi Kiralama ihalesi yapılıyor. Burasını yaklaşık 21 yıldan beri yani 1998 yılından bu yana çoğunluğunu Özvatanlıların oluşturduğu S.S.Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi işletiyordu.  1998 yılında Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, Koruma Müdürü ise Özvatanlı Şükrü Çukurlu idi.

Kimin sayesinde Havaalanı taksi işletmesinin S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine verildiğini tahmin etmek hiç de zor değil. Nasıl oldu ihale ile mi alındı, başka şekilde mi orasını bilemiyorum. 21yıldan beri de el değiştirmemesi ayrı bir konu. Kimseye çamur atmak ve karalamak gibi bir niyetim yok.

Bizi asıl ilgilendiren konu bu yılın başında burasının Devlet Hava Meydanları işletmesi tarafından ihaleye açılmış olması. İhale Ocak ayının 24’ünde yapılıyor, başka birlik taksicileri ihaleye hem “ sistem yok” diye giriş yapmıyorlar, hem de geç kaldınız gibi başka gerekçelerle almıyorlar.

Erciyes Taksiciler Birliğine bağlı 17 taksici ise ihaleye yargıya taşıyarak kayseri 1.idare mahkemesine dava açıyor. Mahkeme tek bir katılımcının alındığı ihaleye iptal yönünde karar alıyor. Mahkemenin verdiği karara uyulması gerekirken taksiciler arasında tartışmalar yaşana dursun ikinci ihaleden de son anda vazgeçiliyor.

Üçüncü ihalenin ise ne zaman yapılacağı henüz belli değil. Taksicilerin gözü kulağı Devlet Hava Meydanları işletmesinin alacağı yeni ihale kararında.Onların korkusu ihalenin sessiz, sedasız yapılıp bitirilmesi yönünde.

Aslında iddialarını elimde belge, bilgi olmadan yazamıyorum ama işin içinde farklı şeyler olduğu ileri sürülüyor.

İnşallah anlatılanlar doğru değildir de yapılacak olan ihaleyi hak eden kazanır. Bizler Gazeteci olarak özellikle takip edeceğiz ve siz değerli okuyucularımıza neler olup bittiğini aktaracağız.

Önceki gün Havaalanında birçok taksicinin yolcu taşıması yüzünden karşı, karşıya gelmesi ve kavganın bir anda alevlenmesinin altında da önceki ihale gerginliği yatıyor.

Neyse ki kavgaya Polisimizin zamanında müdahale etmesi kötü sonuçların olmasının önüne geçti. Buradan tüm yetkililerimizi uyarmak bizim boynumuzun borcu.

Bir ana önce önlem alınması ve Taksicilerin arasındaki gerginliğin önüne geçilmesi lazım. Allah korusun istenmeyen durumlar her an yaşanabilir ve kıvılcım bir anda daha da büyüyebilir. Bu kıvılcımı parlamadan ve büyümeden söndürmek de başta Sayın Valimiz ve diğer yetkililere düşüyor.

AH ŞU SOSYAL MEDYA

Sosyal Medya’dan yapılan bazı paylaşımlar insanı güldürüyor, düşündürüyor hatta bazen günaha sokuyor.

Paylaşanın ismini vermeyeceğim ama şöyle: “ 33 Bina,980 daire,12 adet villa,73 adet ofis,156 adet dükkan. Ekrem İmamoğlu tüm bunlara Beylikdüzü Belediye Başkanı olduktan sonra sahip oldu.”

Arkadaşları da bu paylaşımdan sonra kendisini arkadaşlıktan çıkarmaya başlamışlar. İyi de etmişler.

İşte böyle beyinsizin birisi başkalarını da beyinsiz sanıyor. Yalan olur da bu kadarı da olmaz ki. Bu paylaşımı okuyan da Ekrem İmamoğlu’nu 100 yıldır Belediye başkanlığı yapıyor zanneder. Toru topu 5 yıl. Böylelerine Yuh olsun !

Yazarın Diğer Yazıları