MUSTAFA AYDOĞAN

HALİL ÖZSOY'LA 'DEVA' SOHBETİ

MUSTAFA AYDOĞAN

AK Parti’den ayrılmasının ardından uzun süredir parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan, nihayet bu gün partisini resmen kuracak.

Babacan’ın hafta başında katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaları pür dikkat dinleme, hatta daha sonra da yeniden gözden geçirme imkanım oldu. Parti ismi konusunda vatandaşlar tarafından 250’ye yakın ismin önerildiğini muhtemelen de’ DEVA’ isminin olabileceğini söyledi.

Yani Demokrasi ve Atılım Partisi,

Bu gün kuruluşuyla birlikte hem isim açıklanacak hem de amblemi açıklanacak. Partinin amblemi de, ismi de belli olmasına rağmen olabilir gibi konuşmalar kaçak güreşmekten başka bir şey değil. Bu güne kadar sır gibi saklanmasına da ayrıca bir anlam veremiyorum.

Benim oldukça tuhafıma gitti doğrusu,

Demek ki Ülkenin başına geçse Cumhurbaşkanı olsa, önemli bir konuda açıklama yapacak olsa vatandaşı meraktan çatlatır. Partinin kuruluşunun “2020 Ocak ayının ilk haftasına tamamlanacak” denildi, sonra Şubat’a ertelendi ve nihayet  Mart’ta sona gelindi.

Ahmet Davutoğlu geleceğimize talip, Ali Babacan’da dertlerimize DEVA olmaya talip, hadi hayırlısı diyelim.

Birisi AK Parti’nin geçmişte Ekonomi bakanlığını yapmış, bir diğeri de Başbakanlığını yapmış kişiler. Aslında ikisinin de tek partide yer alması tecrübeleri bakımından daha yararlı olurdu. Davutoğlu ülkeyi yönetir, Babacan’da Ekonomiye yön verirdi.

ÖZSOY: TÜRKİYE ANAP’TA OLDUĞU GİBİ ŞAHLANACAK

Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulunda Kayseri’den iki isimden bahsedildi Metin Kilci ve Halil Özsoy…

Listeye baktığımızda Metin Kilci’nin ismini göremedik ancak Seyit Halil Özsoy’un ismi kurucular kurulu listesinde yer aldı.

Sayın Özsoy’u aradım ve hem tebrik ettim, hem de düşüncelerini aldım. Bana 18. Dönem Milletvekilliği yaptığı ANAP’ı hatırlattı; “ANAP’ın kuruluşunu biliyorsunuz o zaman nasıl bir heyecan ve ilgi var ise şimdi de aynı coşku ve heyecan var. Türkiye Babacan’ın partisi ile yeniden şaha kalkacak. Ekonomiyi çok iyi bilen birisi, bu konuda uzman.  Uzun zamandan beri çalışmalarımız sürüyordu kadrolarımızda gerçekten çok değerli isimler var ülkemizin tüm sorunlarının üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bizim partimiz hiçbir şekilde ayırım yapmadan herkese kapılarını açıyor, sadece bir partiden ve bir kesimden değil, her partiden ve her kesimden insanlarımızın bir araya geldiği bir parti olacak” diye konuştu.

Özsoy, ülkenin ve ülke ekonomisinin kötü yönetildiğini partilerinin bu kötü gidişe “Dur” diyeceğini de ifade etti.

Seyit Halil Özsoy’un Milletvekili seçildiği 1987 genel seçimlerinde ANAVATAN Partisi Kayseri’den 8 milletvekilinin tamamını almıştı. Hatta o dönem Kayserimizin yetiştirdiği değerli bir isim Sayın Mehmet Yazar’da Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü olmuştu. Kayseri’ye yatırımlar konusunda nasıl bir çaba harcadıklarına da o dönemlerde bir gazeteci olarak şahit olan kişilerdenim. Geçtiğimiz günlerde başka bir partide siyaset yapan bir isimle sohbet ettik ve kamuoyu yoklamalarında Ali Babacan’ın partisinin oy oranının yüzde 0.5 çıktığını söyledim, “O rakamlar kasıtlı olarak gösteriliyor aslında oy oranı çok daha fazla olur ve AK Parti’den de çok sayıda katılımlar yaşanır” şeklinde konuştu.

11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün de desteklediği Ali Babacan’ın DEVA partisinin Türk Siyasetine neler kazandıracağına ve süreç içerisinde hangi partilerden katılım olacağına şahit olacağız şimdiden hayırlı olsun.

Yazarın Diğer Yazıları