MUSTAFA AYDOĞAN

HALA PARA BULUNAMADI MI?

MUSTAFA AYDOĞAN

Geçtiğimiz hafta içerisinde sırf merak ettiğim için işim olmadığı halde Melikgazi Belediyesi’nin önüne gittim. Sırf Melikgazi Belediyesi yazan tabelaya bakmak için.

Anlaşılan o ki Melikgazi Belediyesi hala T.C. harflerinin yazılması için gereken parayı bulamamış. Melikgazi Belediyesi’ne “Parayı biz verelim” diyenler de tekliflerini yaptıktan sonra bir daha olayın üzerinde durmamışlar.

Malum Temmuz ayı başında yapılan meclis toplantısında CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Halil Yağmur’un, TC ibaresinin Melikgazi Belediyesi tabelasına eklenmesine yönelik önergesine Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Maliyet yüksek TC ibaresi ekleyemeyiz” yanıtı vermişti.

Bu duruma tepki gösteren önerge sahibi Halil Yağmur’un yanı sıra birçok kişi “TC ibaresi eklensin maliyeti biz karşılarız” diye açıklama yapmışlardı.

Aradan geçen 3,5 aylık süreçte değişen bir şey olmadı.

Yani; Palancıoğlu’nun Fendi Meclis üyelerini yendi.

Aslında biz nerede ve hangi ülkede yaşıyoruz bir bakmak lazım, hem nüfus cüzdanlarımızı elimize alıp bakarsak orada da “TÜRKİYE CUMHURİYETİ NÜFUS CÜZDANI” yazıyor.

Madem Türkiye Cumhuriyeti ibaresinden rahatsızlık duyuluyor, gitsinler başta nüfus cüzdanlarını değiştirsinler. Artık oraya ne yazdırırlarsa yazdırsınlar orası bizi ilgilendirmez.

Aynı durumu Büyükşehir Belediyesi’nde de yaşadık. Sayın Başkan Büyükkılıç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ekletsin ben de ekleteceğim” dedi demesine de o da sözünü tutmadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Belediyelere TC ibaresinin takılmasında bir mahsur var mı, neden takılmıyor sonuçta biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız” sorusuna,

“Şimdi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamıyor muyuz, niye tekrarlayalım ki bir daha, bir daha inkar eden mi var, Türkiye Cumhuriyetine karşı olan mı var. Aslında arkadaşlarımızın yaptığı bölücülüğü ve tahriki artırmak. Yıllardır dikkat edin TC ibaresini rumuzlarının başında kullanmaya başladılar birileri resmen bölücülüğe delalet. Şu anda hala 40 Cumhuriyet Halk Partili Belediyede TC ibaresi yok, ne oluyor da burada gelip gidip bunu söylüyorlar bakın bu resmen bölücülük, fitne atma işidir” diye cevap vermişti.

Şimdi sormak lazım; ”Sizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuzu bilmeyen mi var, o halde nüfus cüzdanınıza  ‘Türkiye Cumhuriyeti Nüfus cüzdanı’ yazılmasına gerek var mı?”

Özhaseki’nin bu açıklamasının ardından ne Büyükşehir, ne Melikgazi Belediyesi, ne de Talas Belediyesi TC ibaresi ekletemez.

Pınarbaşı Belediye Başkanı olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan TC’yi ekleten Menduh Uzunluoğlu şimdi bölücülük mü yaptı. Ben öncelikle kendisini buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Uzunluoğlu’nun ne yaptığını çok yakından bilenlerden birisiyim…

1978-1980 Kayseri Ülkü Ocakları başkan yardımcılığı, 1998-2003 MHP Kocasinan ilçe başkanlığı yaptı. Bölücülerin ve vatan hainlerinin karşısına ilk dikilecek ve gövdesini siper edecek kişilerden birisi.

Bilmem anlatabildim mi, ne yaptığını?

Yazarın Diğer Yazıları