MUSTAFA AYDOĞAN

GÜNÜNÜ GÖSTERECEĞİZ!GÜNÜNÜ GÖSTERECEĞİZ!

MUSTAFA AYDOĞAN

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ekim ayı içerisinde Kayseri’ye gelerek hem “Teşekkür mitingi” yapacak, hem de başta Yılan Hikayesi’ne dönen Kayseri Kalesi ile birlikte çeşitli açılışlara katılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, önceki gün Olay Türk Televizyonunda önemli açıklamalar yaptı. Normalde kalenin tamamlandığını küçük çaplı çevre düzenlemesinin kaldığını, bu ay içerisinde de açılacağını belirtti. Asıl açılışı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağını söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve Ali Babacan’ın yeni parti kuracak olmaları da görüyoruz ki Cumhurbaşkanını daha da hareketlendirdi. Bir yandan miting ve açılışlara katılırken, diğer yandan da ülke meseleleri konusunda yoğun çaba harcıyor. Son kulis bilgilerine göre de daha önce “Neden olmasın” dediği kabine değişikliğini gerçekleştirecek.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ülkemizde düzeni ve huzuru sağlaması gerekenlerin başında gelmesine rağmen zaman, zaman kullandığı üslup ve tehdit dili birçok kesim tarafından yoğun eleştirilere neden oluyor.

Görüyoruz ki Soylu’nun bu sert çıkışları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da rahatsız etmiş. Şimdi ise Kabine değişikliğinde ilk ismi geçenlerden birisi olacağı ileri sürülüyor. Daha dört gün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na adeta gürz göndererek,”Pejmürde ederiz” demişti.

Soylu Demokrat Parti genel başkanı iken dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a da,”Gününü göstereceğiz” açıklaması yapmıştı. Padişahlığından tutun da Türkiye’yi yolsuzluk çukurunun içine batırdığı ve daha neler, neler açıklamıştı.  7 Haziran öncesi de,“‘Allah şahittir ki bütün bedenim kan gölüne dönse de Erdoğan'dan ayrılmayacağım” diyerek kırmızı plakayı kapmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şayet Bakanlık görevine devam ederse daha çok bombaların geleceği de hemen, hemen belli oldu. Asla yapıcı değil, sürekli yıkıcı dil kullanıyor, her kim olursa olsun tehdit etmekten de asla çekinmiyor.

Kabine değişikliğinde ismi geçen diğer bakanların ise; ekonomi konusunda sürekli pembe tablo çizen ve kötü gidişe çare olamayan damat Berat Albayrak, Okul sahibi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hastane sahibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Turizm Şirketi sahibi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy,Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine değişikliğini bu kez geciktireceğini zannetmiyorum. Bekleyip göreceğiz…

SURİYELİLER’E EV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriyelilere güvenli bölgede ev yapalım, bahçesini de ekip biçsinler açıklaması da yine büyük tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, “Bizler açken Cumhurbaşkanımızın Suriyelilere ev vaadinde bulunuyor. Önce kendi vatandaşlarını düşünsün” şeklinde konuşuyorlar. Bunu da yazmadan geçemeyeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları