MUSTAFA AYDOĞAN

GÜL'ÜN MEZARI NE OLDU?

MUSTAFA AYDOĞAN

AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı iken yaptığı şöyle bir açıklama vardı…

"Onbirinci Cumhurbaşkanımız, Kayseri’ye son gelişlerinde mezarının Kayseri’de olması konusunda bize, Allah gecinden versin vasiyet gibi sözler sarf etti. Sayın Gül, baba ocağı Kayseri’yi çok sevdiğini ve o nedenle mezarının burada olmasını istediğini söyledi. Onun bu sözleri üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar alıp, Şehir Mezarlığı’nın girişindeki taziye evinin hemen arkasındaki yeşil alanda devlet mezarlığı oluşturacağız. Her sıkıntımızda onun kapısını çaldık”

Ben o gündür, bu gündür Sayın Özhaseki’nin bahsettiği “Devlet Mezarlığı”nın ne olduğunu ben şahsen bilmiyorum ama en kısa zamanda da öğrenip siz değerli okuyucularımla paylaşacağım. Malum 11.Cumhurbaşkanımız Gül’ün Kayseri’ye gelişleri sırasında Özhaseki’nin Bağ evinde ağırlandığı da herkes tarafından bilinen konular. Hatta Abdullah Gül Üniversitesi tarafından Özhaseki’ye Fahri doktorluk ünvanı da verilmişti.

Demem o ki, Sayın Gül ile Sayın Özhaseki’nin arasından bir zamanlar su sızmıyordu.

Özhaseki, son olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni parti kuracağı ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, faraziyeler üzerine konuşulmaz. Ortada fol yok yumurta yok. Ne diyelim. Yani şu an adam çıkarsa şunu yapar demek de garip bir şey. Oluyorsa yaparlar, ne yapalım. Biz de bakar görürüz, çok da zannetmiyorum. Bunların hepsi faraziye, bunun üzerine fikir yürütülmez" demişti.

Abdullah Gül şimdiye kadar adının Ali Babacan’la birlikte geçmesine rağmen çıkıp da açık, açık, “Evet Babacan ile birlikte bir yola çıktık” gibilerden, ya da,”Yok böyle bir şey” de demedi.

11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bugün bu yıl ikinci mezunlarını verecek olan Abdullah Gül Üniversitesi mezuniyet törenine katılacak. Sümer kampüsünde yapılacak törende gözler ve kulaklar Gül’ün yapacağı açıklamada olacak. Yeni kurulacak parti ile ilgili her hangi bir sinyal verecek mi, basın mensuplarına açıklamada bulunacak mı göreceğiz.

Eğer ki bugün bu konularda her hangi bir açıklama yapmaz ve suskunluğunu korur ise Özhaseki’nin,”Ben AK partiden kopup, parti kuracağını zannetmiyorum” sözlerinin doğruluk derecesi daha da artmış olacak. Özhaseki her ne kadar “uzun zamandır görüşmüyoruz” dese de,”Biz ona Ağabeyi deriz” dediği birinin düşüncelerini üç aşağı beş yukarı biliyordur. Gül’ün kardeşi  Macit Gül’de samimi arkadaşı. Bilmem anlatabildim mi?

Gül, sağı gösterip sol da vurabilir. 2023’de Cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza da çıkabilir. Bugünkü törenlere katılanlar arasında kimlerin yer alacağı da şimdiden bir diğer merak konusu. Gözler daha önce AK Parti’de görev almış kişileri arayacak. Kimler gelecek, kimler geçecek? Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken karşılamak için uzun kuyruklar oluşturanlar yine saf, saf dizilecekler mi, yoksa ‘Aman biz fotoğraf karesinde yer almayalım’ diye törenlerden de, Gül’den de uzak mı duracaklar. Bu bilmecelerin çoğu bu gün çözülecek.

Yazarın Diğer Yazıları