MUSTAFA AYDOĞAN

GİT ŞUBAT GİT!

MUSTAFA AYDOĞAN

Bugün 29 Şubat Cumartesi ve yarın 1 Mart’a gireceğiz.

Bu yaşıma kadar böyle bir Şubat ayı ne gördüm, ne yaşadım,

Felaket üstüne felaket, acı üstüne acı yaşadık.

Peş peşe yaşanan depremler, uçak kazası ve şehit haberleri yüreklerimizi yaktıkça yaktı. Son acı haber 27 Şubat Perşembe akşamı geldi. Hem de Regaip Kandilini idrak ettiğimiz gece. Tüm acıları bastırdı, yüreğimizdeki yangın tüm iliklerimize kadar işledi.

Bu acının ne tarifi var, ne de tesellisi…

33 Kınalı kuzumuz, Mehmetçiklerimiz şehit oldular, onları peygamberimize komşu gönderdik.

Böyle olması bile içimizi soğutmuyor, içimize düşen ateş dinmiyor. Bir Mehmetçiğimize karşılık Bin can alınmış olsa bile bizi teselli etmiyor.

Türk Milleti olarak her şeye rağmen dik durmaya çalışıyoruz, hıncımız daha da artıyor, gerildikçe geriliyoruz.

Gidenleri geri getirme şansımız yok ama onların ardından göndereceğimiz dualarımız var. Bari dualarımızı göndererek onlardan bizlere haklarını helal etmelerini isteyelim.

Yaşanan hain saldırılar karşısında kahpe düşmanı suçluyoruz, başka suçlu da aramıyoruz. Arayamıyoruz…

Etrafımız öyle bir çevrilmiş ki; ne yana baksak karşımızda dost değil düşmanlar görüyoruz. Türkiye olarak Suriye bataklığında haklarımızı ve ülkemizin güvenliğini tesisi etme adına bulunurken, iş sadece Suriye ile de bitmiyor.

Bir taraftan Brüksel, söz konusu yaptırımlarla Türkiye'yi Akdeniz'de sondaj yapmaktan caydırmayı hedefliyor. AB, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetlerini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin egemenlik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle "yasa dışı" olarak niteliyor. Avrupa Birliği üyesi 27 ülke Kıbrıs açıklarında yürütülen doğalgaz arama faaliyetlerine engel olmak için büyük çaba harcıyor.

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison Türk askerlerinin İdlib'de hayatını kaybettiğinin ortaya çıkmasının ardından Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada “Türklerin, kimin güvenilir ortak olduğunu; kimin güvenilir olmadığını görmesi gerektiğini” söyleyerek, “Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim onların geçmişte ve gelecekte ortakları olduğumuzu görür ve S-400'ten vazgeçmeleri gerekiyor” diye konuşuyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginliği ve 'düzinelerce' Türk askerlerinin hava saldırılarında hayatını kaybetmesini endişeyle takip ettiğini bildirerek,  “İdlib'de derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini” ifade ediyor. Artan askeri gerginliğin siviller için teşkil ettiği riskin özellikle endişe verici olduğunu vurguluyor.

9 Yıldır süren ve yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği Suriye’deki iç savaş Birleşmiş Milletleri şimdi kaygılandırıyor hem de siviller adına endişeleniyorlar. Aklıları başına 9 yılda ancak gelebilmiş. Buna inanmak için insanın beyinsiz olması lazım.

Suriye, Doğu Akdeniz ve Libya…

Burada kelimeler düğümleniyor, adeta söz bitiyor, Allah Türk Milletinin ve Türk askerinin yar ve yardımcısı olsun demekten başka bir şey gelmiyor.

Son söz: GİT ŞUBAT GİT BİR DAHA DA BÖYLE KARA BULUTLARLA GELME.

Acımız büyük, acımız tarifsiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, şehit yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları