MUSTAFA AYDOĞAN

EVLAT NÖBETİ

MUSTAFA AYDOĞAN

40 Yıldan beri çocukları tehditle ve silah zoruyla ellerinden alınarak terör kamplarına götürülen ve evlat hasreti yaşayan aileler HDP Diyarbakır HDP Binası önünde oturma eylemi başlattılar.

Annelerden birinin söylediği ,”Burası Kandil demek, Kandil burası demek” söz çok dikkat çekiciydi.

Yine bir anne; “Başlarım sizin Kürdistan davanıza” diyerek çocuklarının nasıl kandırıldığını da apaçık ifade etmiş oldu.

Önce Bir anne başlattı eylemi ve çocuğuna kavuştu. Ardından 3 aile daha derken oturma eylemi başlatan aile sayısı birden 10’u buldu.

Bu sayı bu şekilde de kalmayacak daha da artacaktır. Evlerinden, ailelerinden kopartılarak devletine karşı kin ve nefretle terörist olarak yetiştirilen Binlerce çocuk. Bu çocukların aileleri ise bu hain terör örgütlerinin korkusundan yıllarca sustular, içleri evlat hasreti ile yansa da seslerini çıkaramadılar. Biliyorlardı ki bu PKK denilen kahpe teröristlerde din yok, iman yok, Allah korkusu yoktu. Çocuklarını vermek istemeyen ailelere gözlerini kırpmadan anında silah doğrultuyorlardı.

Devletin ağırlığını, devletin gücünü bir türlü yanlarında göremediler.

Ta ki başarısızlıkla sonuçlanan çözüm sürecinin ardından başlatılan operasyonlardan bu günkü gelinen sürece kadar.

Güvenlik güçlerimizin Dağ, tepe, barınak demeden terör örgütlerini inlerine gömene kadar.

İşte Devlet budur, devletin gücü budur.

Belki de HDP binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin ve halen evlerinde suskunluğunu koruyan ailelerin çocuklarının birçoğu canlı bomba olarak kullanılmış, ya da çatışmalarda canlarından olmuşlardır.

Terör örgütünün başındaki hainler zevki sefa içerisinde yaşarken ailelerinden zorla koparılan ve kandırılarak dağa çıkarılan çocuklar mağaralarda yaşamak zorunda bırakılmışlar. Ellerine tutuşturulan silahları devletimize karşı kullanmaları için beyinleri yıkanarak programlanmışlar.

Bu terör belasının kökünün kazınması için Devletimizin kararlı tutumu ve inlerinin başlarına yıkılması Güneydoğudaki vatandaşlarımıza da güç verdi.

Şimdi devletimizin ağırlığını hissetmeye başladılar ve devletimizin yanlarında olduğunu görünce de HDP binası önünde eylem başlattılar.

Bu ailelerin oturma eylemine karşı çıkan ve tepki gösteren partililerin veya yöneticilerin de sorgulanması lazım. Bu bataklığın kurutulması gerekiyor.

HDP’yi Terör örgütü destekçisi ve yatakçısı, hatta terör örgütüne eleman kazandıran bir yer olarak tespit ettiyseniz, mutlaka edilmiştir en kısa zamanda önünün kesilmesi ve kapatılması gerekmez mi?

Devletimiz Terörle mücadelede şimdiye kadar böylesine kararlı olmadı. Askerlerimizin başındaki komutanın söylediği, “ARA, BUL, YOK ET” taktiği daha şimdiden kendini göstermeye başladı. Teröristler girdikleri delikte ya teslim olmak zorunda kalıyorlar, ya da yok ediliyorlar. Allah bütün askerlerimizin, polislerimizin ve tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun, onlara güç, kuvvet versin. Şimdi evlat nöbeti tutan aileler destek olma ve onların güvenliğini sağlama zamanı. Onları çakallara yem ettirmeyelim. Bu ailelerin güvenliklerini en üst düzeyde sağlayalım.

 

SONUÇ OLARAK; “BURASI KANDİL DEMEK, KANDİL BURASI DEMEK”SE İKİ KANDİLİ DE BAŞLARINA YIKALIM VESSELAM.

Yazarın Diğer Yazıları