MUSTAFA AYDOĞAN

DOĞRU SÖYLÜYORSUN AMAAA…

MUSTAFA AYDOĞAN

Sanatçı Jülide Kural ve Ömer Şahin cezaevinde bulunan eski HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabını sahneye taşıdı.

 Tiyatroyu izlemeye gidenler arasında, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder,  sanatçı Kadir İnanır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi  Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da yer aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, izlemeye gidenler arasında bulunan Kadir İnanır’ı hedef alarak, “Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız” diye konuştu.

Kadir İnanır’da Bakan Soylu’ya , “ “Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun” diye cevap veriyor.

2013 yılında Akil insanlar heyetinde yer alan Kadir İnanır’a, “Sizler niçin barışı sağlayamadınız, barışı Tiyatro oyunlarını seyrederek mi sağlayacaksınız?” diye sormak lazım.

İçişleri Bakanı Sayın Soylu iyi, güzel söylüyor ama “Bir çözüm süreci” diye tutturuldu Kadir İnanır gibi aynı zihniyette olan bir çok insan akil insanlar heyetinde yer aldı. ALIN SİZE AKILLI İNSANLAR…

Bu akıllı insanların bazıları yine 2015 yılında basına kapalı bir toplantıda bir araya gelip, “Derhal silahlar susmalı, mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir'' dediler. O günkü toplantıya, Bayramoğlu, İnanır, gazeteci Oral Çalışlar, hukukçu Kezban Hatemi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 10 kişi katıldı. Aslında toplantıya, 25 kişi davet edilmişti.

Önce suçu kendimizde aramamız lazım, herkes sustu, bir kişi konuştu o da Devlet Bahçeli oldu.

Yine hatırlatma gereği duydum, o dönem MHP Genel Bahçeli’nin Kadir İnanır’a yönelik yaptığı bir açıklaması vardı; ““Şimdi bir artist, kalkmış TV’de reklam yapıyor, keçiler diye. Kendilerine göre sinema oyuncusu. Bilmedikleri, nereden yazıldığı belli olmayan bir senaryoyu uygulamaya başlamışlar. Bu sanatçılar bu tür senaryolara alışık. Türk sinemasından hareketle çözüm sürecini savunanlar arasında ‘iyi adam’, ‘kötü adam’ bulunuyor. İyi adam Ayhan Işık, kötü adam da Ahmet Tarık Tekçe olmuştur.

İnanır, “Sayın Bahçeli anladığım kadarıyla benim bütün filmlerimin diyaloglarını biliyor. Ben barış savunucusuyum ve barışı da savunmaya devam edeceğim. Başka bir şey söylemeye gerek yok” diye konuşmuştu. Bu gün de yine aynı ağızdan konuşuyor.

Bir gün de çıkıp Televizyonlar karşısına bebek katillerini eleştirin, devlet durduk yere mermi sıkmıyor, Türkiye’nin başına 40 yıldan beri musallat olan eli kanlı teröristlerle mücadele ediyor. Devletin Bekasını sağlamaya çalışıyor. Onlara göre hırsızın hiç suçu yok. Yeri geldiğinde Sayın Devlet Bahçeli taşı tam da gediğine koyuyor ama taş konulduğu yerde kalıyor. Demem o ki yaptığı açıklamaları dikkate alıp, gereğini yapmak lazım. Gereğiniz yapalım derken, “Asalım, keselim, darp edelim” manasında değil, “Gel bakalım kardeşim sen ne demek istiyorsun, kiminle barış yapacağız teröristlerle mi, Devlet her türlü elinden geleni yaptı çözüm sürecinde kaç terörist silahını bırakıp teslim oldu” gibilerden.

Benim sürekli söylediğim bir şey var: ”TERÖRİSTLE MÜZAKERE OLMAZ, MÜCADELE OLUR” diye, inşallah Askerimiz, Polisimiz, tüm güvenlik güçlerimiz de hak ettikleri şekilde inlerine gömecekler. Onların arkasında 82 Milyonluk Türkiye ve Allah var.

ÖNCE KIRACAKLAR, SONRA SİLECEKLER, EN SONUNDA DA SÜPÜRÜP ÇÖPE ATACAKLAR. İşte bu kadar…

Selahattin Demirtaş'ın "Seher" adlı kitabını atfettiği Seher Çağla Demir adlı PKK'lı terörist, 13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta düzenlediği bombalı saldırıda 36 kişiyi şehit etmişti, kimse şehitlerimizin kanının yerde kalacağını düşünmesin. Şehitlerimizin acısı tüm teröristler temizlenene kadar da dinmeyecek.

Unutmayacağımız diğer bir konu da; bu kitapların İBB’ye ait olduğu iddia edilen bir kitapçıda satılmaya başladığı. Teröristlerin yanında yer alanlar her kim olursa olsun, isimleri tarihin tozlu raflarında kalacak.

Yazarın Diğer Yazıları