MUSTAFA AYDOĞAN

DERDİNİZ NE?

MUSTAFA AYDOĞAN

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan kontroller sonucu hileli ürün satan firmaların isimleri açıklandı.

Maşallah para kazanma hırsı uğruna en sonunda insanlara Domuz eti de yedirdiler. Hem de bunu yapan Türkiye’de ünü büyük alış veriş merkezlerimizden birisi.

Kayserimiz bu kez bir firma haricinde temiz çıktı. Daha önceki yıllarda yapılan denetimlerde bir lokantamızın ürünlerinde tek tırnaklı eti tespit edilmişti. Bu kez de tek tırnaklı etiyle kavurma üreten bir firmamızın ismi ön plana çıktı. Hepimizin yakından bildiği bu firma bakalım nasıl bir açıklama yapacak bekleyip görelim.

Tek tırnaklı eti ve Domuz etinin yanı sıra Adana’da çok sayıda At eti tespit edildi. Adana’dan ilimize et getiren firmalar varsa inşallah getirdikleri etler At eti değildir. Adana’dan et satın alırken bundan sonra iyice analizini yaptırsınlar, ya da bence hiç almasınlar daha iyi. At eti satarak kazanacakları paranın ne hayrı olur, ne de bereketi. Buna bir de vicdan muhasebesini eklemek lazım.

SAYGISIZLIK DEĞİL DE NE?

Geçtiğimiz hafta 3.Kitap fuarı törenle açıldı. Kayserimize şimdiden hayırlı olsun. CHP İl Başkanlığına katılım için davet gönderiliyor, daha sonra da katılıp katılmayacağı teyit ediliyor.

Katılım sağlanacağının bildirilmesine rağmen CHP İl Başkanı Ümit Özer’e yer ayırt edilmiyor. Bunun üzerine tepki gösteren Özer tepki göstererek fuar merkezinden ayrılıyor.

Buna benzer bir olayda Develi Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda yaşanıyor ve CHP İl Başkan Yardımcısı Burak İstanbullu MHP ve AKP ilçe başkanları ve yönetiminin en az 6 sıra arkasına oturtulmak isteniyor. O da yine protesto ederek salondan ayrılıyor.

Şimdi bu yapılanlar saygısızlık değil de nedir? Ya davet etmeyeceksiniz, ya da davet ediyorsanız adil olacaksınız saygı göstereceksiniz. Bir taraftan birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var diyoruz, diğer taraftan kendi insanımıza ayırımcılık yapıyoruz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu, niçin birbirimize tahammül edemiyoruz?

Sahi ne yapmak istiyorsunuz, DERDİNİZ NE anlamak mümkün değil…

Buna benzer durum Kayserispor’un vefa gecesinde MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a yapıldı. Gecede “Hep beraber Baki Ersoy” tezahüratı bile hazmedilmedi, kapalı Kale taraftarları bile Baki Ersoy tezahüratı yaptığı için değiştirilmeye kalkışıldı. Bunu da nasıl yapacaklardı ise onu da bilmiyoruz.

İnsanlarımızı bölüp parçalamanın, dışlamaya çalışmanın nelere mal olduğunu çok gördük geçirdik. Gelin bundan sonra bari bu hatalardan vazgeçin, insanlarımızı ayrıştırmayın, siyasi parti ayırımı yapmadan saygı duymayı elden bırakmayın, hatta bilmiyorsanız öğrenin.

Aynı şehirde yaşayan insanların hatta aynı ülkede, aynı topraklar üzerinde yaşayan insanların birbirlerine tahammül etmeleri gerekmez mi?

Bugün Suriye’de Fırat’ın doğusuna yapılan Barış Pınarı Harekatı’nın 6.günü. Orada sadece bir partiye mensup Mehmetçikler çarpışmıyor. Oradaki Mehmetçikler hepimizin evlatları, bu ülkenin kınalı kuzuları.

Aklımız başımıza devşirelim ve ayırımcılık yapmayalım.

Suriye’de bulunan tüm Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun, ayaklarına taş değdirmesin. İnşallah yeni bir zaferle yeniden ülkemize dönerler. Şehitlerimize ayrıca Allah’tan rahmet diliyorum, tüm yakınlarının ve Türk Milletinin başı sağ olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Dualarımız tüm askerlerimiz ve güvenlik güçlerimiz için.

Yazarın Diğer Yazıları