MUSTAFA AYDOĞAN

BU DEVLETE İHANET DEĞİL Mİ?

MUSTAFA AYDOĞAN

Bir yere bağış yaparken devletin alacağı vergiden düşürülmesi için bir kurum üzerinden yapılıyorsa bu devlete ihanet değil de nedir?

Yardımınızı, bağışınızı yapın ama devlete ödenmesi gereken vergi de ödensin doğru olan bu. Avrupa ülkeleri sağlıklı, adil ve adaletli yürüyen vergi sistemleri sayesinde ayakta durmayı başarabiliyorlar. Vergi sistemini tam olarak yerleştirmişler ve kolay, kolay da bu sistem üzerinde oynamıyorlar. Bizde vergi sistemleri sürekli çıkarılan yasalara göre değiştiriliyor, artırılıyor, eksitiliyor, geçici konuyor kalıcı oluyor vesaire, vesaire.

Bizde Kızılay’a yapılan bağışlar vergiden düşürülüyor.

Malum Kızılay’ın başında Türk kelimesi var, yani TÜRK KIZILAY’I

Elazığ ve Malatya’da yaşanan üzücü depremin ardından Kızılay para yardımı çağrısında bulundu ve tepkileri de üzerine çekti.

Nedenine gelince…

Ensar Vakfı daha önce yani 2010 yılında Çorum’da 15 yaşındaki bir öğrenciye cinsel taciz iddiası ile gündeme gelmiş, şube başkanı hakkında adli süreç başlatılmıştı. İyi hal’den yararlandırılan bu 4 yıl 8 ay ceza almıştı.

Daha sonrasında, daha büyük bir sarsıntı yaşandı herkes tarafından bilinen ve duyulan…

Bu kez de Karaman’da 45 öğrenciye tecavüz şoku gündemi sarsmıştı. Öğrencilere tecavüz ettiği iddia edilen bir öğretmen de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Hal böyle iken Başkentgaz Kızılay’a şartlı olarak bağışta bulunuyor ve bu bağışın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yapılması şartını koşuyor.

Kızılay aldığı 8 Milyon Dolarlık bağış parasının 7 milyon 925 bin dolarını yaptıkları protokol çerçevesinde Ensar Vakfı’na bağışlıyor.

Başkentgaz bu parayı kendisi doğrudan Ensar Vakfına bağışlayamaz mı idi? elbette bağışlardı ve kimsenin de bir şey demeye hakkı yoktu.

Özelleştirilen Başkentgaz 2017 yılında bu bağışı yaparken işte Türk Kızılay’ının önemi orada ortaya çıkıyor ÇÜNKÜ; KIZILAY’A YAPILAN BAĞIŞLAR VERGİDEN DÜŞÜRÜLÜYOR.

Başkentgaz bir atışta iki kuş birden vuruyor,

Hem Ensar Vakfı’na yapacağı bağış öncesi paranın nereye gideceği konusunda Kızılay ile protokol imzalıyor, hem de bu bağışı vergiden düşürüyor.

Kızılay’da buna alet oluyor. Devlete ödenmesi gereken vergi de Kızılay eliyle ödenmemiş oluyor.

Elazığ, Malatya depreminde para bağışı çağrısı yapan Kızılay’a da işte bu yüzden vatandaşlar büyük tepki gösteriyorlar.

Şimdi kim haklı, orasına da varın siz değerli okuyucularımız karar verin, bu vatana ihanet mi, değil mi ona da yine sizler karar verin.

Bazı olaylar bir yandan Midemizi bulandırırken, diğer yandan da beynimizi zonklatıyor.

Benim güzel ülkemde Neler oluyor, nereye gidiyoruz?

Yazarın Diğer Yazıları