MUSTAFA AYDOĞAN

BİR BAŞKANA YAKIŞMADI

MUSTAFA AYDOĞAN

Filenin Sultanlarının Almanya’yı 3-0 yenerek Olimpiyat vizesi almasının ardından ülkemizde büyük sevinç yaşanırken, bir Belediye Başkanı çıkıyor ve aklınca işi dini boyutlara çekmeye çalışarak hem başarıya, hem de sevince gölge düşürmeye çalışıyor.

Dilin kemiği yok ancak, dilin kemiği yok diye de aklınıza estiği gibi konuşamazsın. MHP’li Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin filenin sultanlarının başarısını kutlama yerine şöyle bir açıklama yapıyor:

"Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil"

Ben OLAY TÜRK TV’de Hüseyin Göktaş ile birlikte sabahları yaptığımız Gündem programında ,”Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in açıklamasını hiç kimse MHP’ye mal etmesin, hiçbir MHP’li ve başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli böyle bir açıklamayı kabul etmez” demiştim.

Sayın Bahçeli’de Filenin sultanlarını başarılarından dolayı kutlamıştı. Eğer MHP’li bir Belediye Başkanı işseniz Milli konularda yapacağınız açıklamalara dikkat edeceksiniz. Hem Türk Milletinin, hem de kendi partililerinizin bam teline basmayacaksınız.

Sonrasında mı, sonrasında MHP gereğini yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, sosyal medya hesabından, “Milletçe haklı gururumuz olan Filenin Sultanları hakkında yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin talimatıyla Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin belediye Başkanları listemizden düşürülmüştür. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur” açıklamasını yaptı.

Birol Şahin’ın kendi paylaşımını apar, topar kaldırması kendini kurtarmaya yetmedi. TAVŞAN YAMACI AŞTI BİR KERE.

ALGI OPERASYONU MU?

Türk Askeri’nin Libya’ya gidecek olması nedeniyle şimdiden bir çok algı operasyonları yapılmaya başlandı.

İtayla’da yayımlanan Guardian Gazetesi, 2 bin Suriyeli savaşçının Libya'da savaşmak üzere Türkiye üzerinden bu ülkeye gittiğini veya gitmekte olduğunu öne sürdü. Bu savaşçıların, Türkiye'nin desteklediği Fayez el Sarraj hükümeti için savaşacağını iddia etti. Gazete ayrıca, “"Ankara Suriyeli vekil savaşçıları kullanarak Rus paralı askerleriyle karşı karşıya gelmekten kaçınabilir. Ama buradaki esas soru, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin buna yeşil ışık yakmaya devam edecek mi? Yoksa Rusya ve Türkiye başka stratejik çıkarları üzerinden pazarlık yürütürken Libya arka planda mı kalacak?" sorusunu sordu.

Guardian'a konuştuğu ileri sürülen  Suriye Milli Ordusu kaynakları, Suriye'de 450-550 TL maaş verilen militanların Libya'da 2 bin dolar (11 bin 800 TL) kazanacağını, savaşçıların altı aylık iş sözleşmesini Türk ordusuyla değil Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'yle imzaladıklarını, Türkiye'nin ise tüm savaşçılara Türk vatandaşlığı vaat ettiğine de dikkat çekti.

Gazete daha önce de 3 Bin Sudanlı ve 600 Rus paralı askerin Hafter lehine savaşmak üzere Libya’ya gönderildiği haberine yer vermişti.

Rusya ve Türkiye’nin Libya’da karşı, karşıya gelebileceği senaryolarına ben kesinlikle katılmıyorum. Çünkü; iki ülke arasındaki Ticari ilişkiler şu anda en üst düzeyde sürüyor.

Onlar ne senaryolar yazarlarsa yazsınlar temennimiz Türk askerinin Libya’da hiçbir çatışmaya dahil olmadan yeniden ülkemize dönmesi. Tüm dualarımız da bu yönde…

Yazarın Diğer Yazıları