MUSTAFA AYDOĞAN

ATATÜRK KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN

MUSTAFA AYDOĞAN

Önce Hayrettin Karaman diye Profesörün biri çıkıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Halife ilan ediyor, sonra da bir yazar ortaya çıkıyor,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk kadar başınıza taş düşsün emi, utanmaz, sıkılmaz adamlar. Mısır’da darbecilerin Muhammed Mursi hükümetine karşı katliam yapmalarının ardından Mısır’a giderek  Rabia Adeviye Meydanındaki eylemleri  canlı bağlantılarla Türkiye’ye aktarıyor, hem de eylemlerde bulunuyor.

Ankara TTK’da yakın araştırmalarda bulunarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve Kemalizm konularında da çalışmalar yapıyor.

Adı Fatih Tezcan olan bu yazar son olarak Yeni Şafak Gazetesinin sür manşetinde bulunan Atatürk’lü 29 Ekim reklamına tepki gösteriyor.

Bakın, utanmazlık sınırlarını nasıl aşıyor ve Twetter hesabından şöyle bir paylaşım yapıyor: “Cumhuriyet’i getiriyorum’ yalanıyla başa geçtikten sonra Devlet ve Millet düşmanlarına verdiği sözlerin gereği olarak 15 sene Cumhur’dan kaçan, Millet’in Egemenliği’nden rakı bardaklarına sığınan bir İslâm Düşmanını, 3 kuruş için tepenize oturtmaya değer miydi...”

Gericiliğin dik alasını yapıyor hem de açık, seçik…

Halkı kin ve düşmanlığa sürüklüyor açıkça,

Ancak hiç kimse, hiçbir Savcı çıkıp da “Sen kimsin gel bakalım bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusuna nasıl hakaret edersin” demiyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan bazı dandirik açıklamalar için Polisi harekete geçirip vatandaşın evine ani baskın yaptıran savcılarımız bu kişi hakkında hiçbir işlem başlatmıyorlar. Bundan sonraki süreçte başlatılıp başlatılmayacağını da göreceğiz.

Bu kişinin Atatürk’e yaptığı ilk hakaret de değil, daha önce de aynı naneyi yediğini bilmeyen yok.

Şimdiye kadar bakıyoruz bir tek 31 Mart Yerel seçimlerinde Kağıthane Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Arslan’ın tepkisini görüyoruz. “"Ya tutuklarsınız ya da çöplükten toplarsınız!" diye konuşuyor.

Atatürk düşmanı Fatih Tezcan’a Sosyal Medyadan ise tepkiler çığ gibi büyüyor. Alışmış kudurmuştan beterdir “ derler ya bu yazar müsvettesi de Atatürk’e hakaret etmeye alışmış, onunla yatıp, onunla kalkıyor.

Fatih Tezcan ve onun gibiler birileri tarafından korunuyor, kollanıyor ve pof poflanıyor. Öyle olmasaydı, bu Atatürk düşmanları bu kadar meydanı boğ bulup bu kadar sallayamazlardı.

Hani bu ülkede Atatürk yasası vardı ne oldu o yasaya? Siyasilerden birisi hakkında veya devlet büyüklerinden birisi hakkında benzer hakaretler yapılsa dava açılır mı, açılmaz mı idi? Hem de jet hızıyla açılırdı.

Bu ülke,”Kurtuluş savaşını keşke Yunan kazansaydı” diyenleri de gördü.

Bakalım daha neler görüp, nelere şahit olacağız…

5816 nolu kanun aynen şöyle:

Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile

cezalandırılır.

 Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten

kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

 Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.

 Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.

HATIRLATAYIM DEDİM.

Yazarın Diğer Yazıları