MUSTAFA AYDOĞAN

AH ŞU ERGEN ÇOCUKLAR!

MUSTAFA AYDOĞAN

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın benim sevdiğim ve değer verdiğim birisi. Selena Gomez’e türban taktırılmış Billboardları görünce doğrusu ben de yadırgadım.

Sosyal medyada ergen çocuklar ortaya atmış Türbanlı Selena Gomez’i. Demek ki başkanın ergen çocuklar dediği gençlerden birisi Amerikalı şarkıcının hayranı. Doğrusunu isterseniz güzel birisi…

Ah şu ergen çocuklar yok mu? Yani bu ergen çocuklar bula, bula Selena Gomez’i mi bulmuşlar. İllaki bir bayan resmi koymak istiyorlardı ise daha dört gün önce Tayland'da düzenlenen Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan ve göğsümüzü kabartan Şaziye Erdoğan'ın Al bayraklı resmini koysalarmış.

Elin yabancı futbolcusu gelir havaalanında tezahüratlarla karşılarız ama işte Dünya Şampiyonlarımız Rıza Kayaalp ve Şaziye Erdoğan’ı sadece televizyonda izlemekle yetiniriz. Onlar Türk bayrağını göndere çektirip tarihin altın sayfalarına adını yazdırırken, biz hala yabancı hayranlığını elden bırakmayız.

Şaka, maka derken gençlerimiz kendi öz benliklerinden giderek uzaklaşıyorlar, sonra da kendi anne, babalarını dahi tanımıyorlar, daha doğrusu takmıyorlar.

Başkan Mustafa Yalçın’ın bu konuda yaptığı açıklama da var. “Sosyal medyada birkaç ergen çocuğun şaka yollu ortaya attığı türbanlı 'Selena Gomez' çılgınlığı 'yuvarlanan kartopu' misali koca,koca haber sitelerine malzeme oldu ya! Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Hatta 'Selena Gomez sayfasında bile yayınlandı' diyenler oldu. Halbuki fanların uydurması olmalı. Selena Gomez'in hesabında böyle bir şey yok. Bazıları mal bulmuş mağribi gibi saldırırken bazıları da yapılanı bize hiç yakıştıramamış. İşi gücü bıraktık, millete cevap yetiştirmek zorunda kaldık ya ben ona yanıyorum. Ha bir de yabancılar bizim hesabı takip ediyorsa bu da fena bir şey değil. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler” diyor.

Aslında başkanın bu şekilde açıklama yerine yapılanı kendisinin de yanlış bulduğunu söylemesi daha doğru olurdu. Akıl vermiş gibi olmayayım. Şuna aynen katılıyorum; Selena Gomez’e türban takılması olayı Talas’ın adının iyice tanınmasını sağladı. Madem reklamın iyisi kötüsü olmaz, siz o ergen çocuklara söyleyin buna benzer fikirler üretsinler. İnanın Talas bu kez Türkiye gündeminden hiç düşmez.

“Yakıştıramadık” diyenler de Sayın Başkan sizin kişiliğinizi, yapınızı, karakterinizi bildikleri için o kelimeyi kullanmışlardır. Ben de, aynen öyle.

HESABA BAK HESABA

AK Parti’de MKYK'da ihraç istemiyle disipline sevk edilince istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın kaynaklar ,” "Biz en çok AK Parti'den daha sonra HDP'den daha sonra MHP'den oy alıyoruz. Bu üç yerden çok oy alıyoruz. Daha ete kemiğe bürünmemiş, kurucular kurulu yok, ismi yok, logosu yok, tüzük yok, böyle bir ortamda bu kadar net konuşuyoruz” açıklaması yapıyorlar. Hedeflerinin de 50+ 1 olduğunu belirtiyorlar.

Akıl var mantık var, hadi HDP’den belki oy alırsınız da, HDP’lilerin oy vereceği partiye MHP’nin oylarını nasıl yakıştırıyorsunuz. Hiçbir MHP’li gidip de HDP’lilerle aynı çatı altında buluşmaz. MHP’den gidecekler zaten İYİ Partiye gitti. Kalanlardan da asla medet ummayın.Hesabı böyle yaparsanız seçimlerde de oy yerine havanızı alırsınız. Önce barajı aşın, sonrasına sonra bakarsınız.

Yazarın Diğer Yazıları